Oltaya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2011 Güncelleme 20 Eylül 2011, 00:00
Oltaya geldi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Galata Köprüsü'nde dekolte elbisesiyle balık tuttuğu için "teşhircilik" suçundan yargılanan ve 5 ay hapse mahkum olan 32 yaşındaki Gülcan Köse, balık merakı yüzünden yine karakolluk oldu.

MÜSTENHCEN BALIK AVI
İlk olay Galata Köprüsü'nde dört yıl önce yaşandı. Köprüye balık tutmaya gelen ökonfeksiyon işçisi 2 çocuk annesi Köse, burada üzerindeki kıyafetin açık olduğu gerekçesiyle kendisini uyaran güvenlik görevlileri ile tartıştı. Olay yerine çağırılan polislerin konuyu savcılığa intikal ettirmesi üzerine de hakkında "teşhircilik, hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan dava açıldı. Kadın derneklerinin de destek verdiği yargılamada suçlu bulunan Köse, 5 ay hapse mahkum edildi. Ancak cezası denetimli serbestliğe çevrildi. Köse bu olaydan 4 yıl sonra yine bir balık avı sırasında karakolluk oldu.

Restorasyon işi yapan arkadaşı Niyazi Ç. ile 27 Ağustos'ta Emirgan'a balık tutmaya giden Köse, bir ara oltanın dibe takılarak kopması üzerine arkadaşı ile tartışmaya başladı. Bu sırada Köse, arkadaşının göğsüne vurdu. Niyazi Ç.'nin de genç kadının koluna vurunca Köse, darp edildiği iddiasıyla polis çağırdı. Taraflar karakola getirilirken, hastaneye sevk edilen Köse'nin sağ kolunda kızarıklık tespit edildi. Dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Ancak taraflar şikayetçi olmayınca takipsizlik kararı verildi.

Orhan YURTSEVER