Kola Turka!

Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent, bundan sonra kendisi gibi bir Türk ile rekabet edecek. Pepsi'yi zirveye taşıyan Ümran Beba, 2013 yılında CEO olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2011 Güncelleme 16 Eylül 2011, 00:00
Kola Turka!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en güçlü kadınları listesine giren PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı Ümran Beba, zekasıyla dünyayı kendine hayran bıraktı. Bu durum başarılı iş kadınına CEO yolunu açtı. ABD'nin en prestijli dergilerinden Global World, Ümran Beba'nın 2013 yılında CEO olacağını iddia etti. Derginin yorumuna göre, Ümran Beba, PepsiCo ailesine adım attığında ciro üçe katlandı ve pazar payında artışlar sağlandı. Başarıda zirve yapan Beba, müthiş ticari zekası ve kendine has yöneticilik teknikleriyle görev yaptığı kurumları zirveye taşıdı.

PEPSİ'YE DE TÜRK MUHTAR
İçecek devi Coca Cola'nın Muhtar Kent sayesinde atağa geçmesi, ezeli rakibi Pepsi'ye yol gösterdi. Pepsi'nin markayı başarıya taşıyan Beba'yı 2013 yılında CEO olarak atamaya karar verdiği öğrenildi. "Global World" uzmanları, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'ten sonra, dünyanın en önemli ikinci içecek markası olan Pepsi'nin de başka bir Türk yani Ümran Beba ile içecek pazarında daha rekabetçi olacağını tahmin ediyor.

ÜMRAN BEBA KiMDiR?
Robert Koleji mezunu olan Ümran Beba, Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. PepsiCo'daki kariyerine 1994'te Pazarlama Direktörü olarak başlayan Beba, 2001'de genel müdür oldu. Şirketin 2004'te Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Beba, daha sonra Asya Pasifik Bölge Başkanlığı'na atandı.

IŞIĞI GÖRDÜ
Pepsi Dünya Başkanı Indra Nooyi, Beba için, "Pepsi'nin CEO'su olabilir" demişti. Bu açıklamadan sonra 5 ülkeden sorumlu Beba'ya 14 ülke daha bağlanmıştı.