Milyarlık boşanma

İlaç devi Santa Farma'nın sahibi Sami Kiresepi'nin eşi, boşanma davası açtı. "Malın yarısı benim" diyerek fabrikaya tedbir konulmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2011 Güncelleme 06 Eylül 2011, 00:00
Milyarlık boşanma

İÇİNDEKİLER

Santa Farma ilaç fabrikalarının sahibi Sami Kiresepi'nin eşi Alexis Nina, "Din baskısı ve psikolojik şiddet görüyorum. Eşim Musevi olmam için baskı yapıyor" diyerek boşanma davası açtı. İstanbul sosyetesinden birçok ünlü ismin yoga hocası da olan ABD kökenli Kiresepi, 20 bin lira tedbir nafakası ile 12 milyon lira tazminat talep etti. Milyarlık ilaç şirketinin mal varlığına da tedbir konulmasını istedi.

"MUSEVİ OL" BASKISI
İstanbul Aile Mahkemesi'ne dava açan Alexis Nina Kiresepi, 4 yıllık evli olduklarını, evliliklerinin ilk günlerin iyi gittiğini ancak daha sonra eşinin psikolojik şiddet uyguladığını öne sürdü. Eşinin ailesinin kendisine "Musevi olacaksın" sözleriyle baskı yaptığını iddia eden Kiresepi, eşinin ise kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

MALLARA TEDBİR İSTEDİ
Bayan Nina, eşinin tüm malların ortaya çıkarılmasını talep ederek, sahibi olduğu Santa Farma'ya da tedbir konulmasını istedi. "Malın yarısı üzerime geçirilsin" dedi. İddiaları reddeden Sami Kiresepi ise yoga hocalığı yapan Bayan Nina'nın duru-munun iyi olduğunu bildirdi.
Tazminatın yüksek olduğunu belirterek davanın reddini talep etti.

EN BÜYÜK İLAÇ ÜRETİCİLERİNDEN
1944'te Farma Laboratuvarı olarak sektöre adımı atan firma, Santa Laboratuvarı ile birleşti. 1973'te Santa Farma A. Ş. adını aldı. Firma, 60 milyon kutuluk kapasitesi ve binden fazla çalışanı ile ilaç şirketlerinin en büyüklerinden birisi.


Neslihan KESKİN