41 kere ecel

Kocaeli Üniversitesi'ni kazanan Trabzonlu Halime Öztürk kayıt yaptırmaya hazırlanırken yaya geçidinde 41 plakalı bir cipin altında kalarak can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2011 Güncelleme 06 Eylül 2011, 00:00
41 kere ecel

İÇİNDEKİLER

Trabzon'da18 yaşındaki Halime Öztürk, Kocaeli'nde üniversiteyi kazandı. Dün de kayıt için Kocaeli'ne gidecekti. Ancak, önceki gün Kocaeli plakalı bir cipin altında kalarak öldü. Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen Halime Öztürk, henüz 8 aylıkken çocuğu olmayan teyzesine evlatlık verildi. Anne ve babası bildiği teyzesi ve eniştesi tarafından büyütülen Halime, bir yandan öğrenimini sürdürürken, bir yanda da fındığa gidip ailesine maddi katkı sağlıyordu. LYS'de, Kocaeli Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Halime, önceki gün yine 20 arkadaşıyla Yomra'ya fındığa gitti. Akşam Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Askerlik Şubesi Kavşağı'nda araçtan inen genç kız, yaya geçidinden karşıya geçerken 20 yaşındaki Suat Ayvaz'ın kullandığı 41 plakalı cipin altında kaldı. Ağır yaralanan genç kız hastanede kurtarılamadı.

AYAĞIM ÇEKMİYOR
Üniversiteyi kazandığı ve bir gün sonra kayıt için gitmeyi planladığı kentten gelen bir aracın altında kalarak yaşamını yitiren Halime Öztürk, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye katılan 4 çocuk sahibi öz baba Alaattin Öztürk'ün ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Amca Ahmet Öztürk, yeğeniyle bir gece önce konuştuğunu anlatarak, "Kocaeli'ne gideceği için heyecanlıydı. 'Ama bir yandan da ayağım hiç çekmiyor' dedi. Tercihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi de vardı. Puanının burayı da tuttuğunu ancak neden Kocaeli'nin çıktığını anlayamadığını söyleyip duruyordu. 'Oraya gitsem de sizi unutmayacağım' diyordu" diye konuşuyordu dedi.

YOLDA İNDİ
Halime Öztürk'ün arkadaşlarından Yavuz Sivrikaya da, "20 kişi Yomra'ya fındık toplamaya gittik. Dönüşte Halime'yi de araçla eve bırakacaktık. 'Ben kendim giderim' deyince, yaya geçidinde indirdik. Bu sırada 'Yarın kayıt için gidiyorum, ama hiç istemiyorum' dedi. Ben de, 'Tek giden sen misin' dedim. Bu şekilde ayrıldık" diye konuştu. Bu arada şoför Suat Ayvaz'ın ifadesinde, "Araçlara yeşil yanıyordu. Park halindeki bir aracından önünden aniden çıktı. Direksiyonu kırdım ama üzerime doğru geldi. Süratli değildim" dediği öğrenildi.


Özgür ÖZDEMİR