Acının Tuğra'sı

8 yaşındaki Tuğra, ailesinin elini öpüp bisiklet sürmeye gitti. Bu sırada ehliyetsiz sürücü çocuğu ezdi ve olay yerinden kaçtı. Anne-baba ise oğullarının ölüm haberini, belediyeden yapılan anonsla öğrendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2011 Güncelleme 05 Eylül 2011, 00:00
Acının Tuğra’sı

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Avşa Adası'na tatile giden Vanlıoğlu ailesi, Ramazan Bayramı'nda evlat acısı yaşadı. Berna-Murat Vanlıoğlu çifti, yanlarına 8 yaşındaki oğulları Tuğra'yı da alarak Avşa Adası'na gitti. Küçük Tuğra, bayramın ilk günü olan 30 Ağustos 2011 tarihinde, bayram harçlığını almak için annebabasının elini öptü. Bu küçük çocuğun son el öpüşüydü. 13 Eylül'de sünnet olacak olan küçük Tuğra, harçlığını cebine koydu ve başına geleceklerden habersiz bisiklet sürmek için evden ayrıldı. Trafik canavarı ise küçük Tuğra'yı hedef aldı. Ehliyeti olmayan ve aşırı süratli olduğu öğrenilen 29 yaşındaki S.T., neşe içinde bisiklet süren Tuğra'ya çarptı. Aracın altında ezilen küçük çocuk, acılar içinde kıvrandı.

KAÇTILAR
Ehliyetsiz S.T. ile kendisi gibi ehliyetsiz olan aracın sahibi P.B. (39) ise çocuğun "İmdat" çığlıklarına aldırış etmedi. Vicdansız sürücüler, çocuğu olay yerinde bırakıp hızla kaçmayı tercih etti.
Sadece sağlık ocağının bulunduğu adada en yakın hastane ise Bandırma'da bulunuyordu. Ölümle mücadele eden Tuğra, belediye ekipleri tarafından bulundu. Ancak artık çok geçti. Küçük çocuğun minik kalbi atmıyordu. Tüm bu olaylardan haberi olmayan anne-baba ise telaşla çocuklarını aramaya başladı. Bu sırada belediyeden bir anons verildi. Aanonsta "bisikletli bir çocuğun bulunduğu" haberi veriliyordu. Telaş içerisinde karakola giden aile, burada hayatlarının en zor anını yaşadı. Tuğra'nın kaza sonucu öldüğünü öğrenen Vanlıoğlu çifti, fenalaşarak yere yığıldı. Yakalanan sürücü ise serbest bırakıldı.

BULUNDU SANDI
Acılı anne Berna Vanlıoğlu, "Belediyeden Tuğra adı anons edilince oğlum bulundu zannettik. O benim için bir taneydi" derken gözlaşlarına hakim olamadı. Minik Tuğra'dan geriye kalan kanlı pantolonu yanından ayırmayan anne Vanlıoğlu, "Bu acıya kim dayanabilir? Ondan sadece bu kaldı.
Üzerinde bulunan diğer elbiseleri yırtıldı" dedi. Aracı kullanan ehliyetsiz S.T.'nin "Arkadaşımla şok halinde araçtan indik. Otomobilin altında kanlar içerisinde bir çocuk olduğunu fark ettim. İnsanlar, 'Buradan gidin sizi linç ederler' deyince kaçtık" dediği öğrenildi.

DİZİDE OYNADIĞI SAHNE CANLANDI
Dizi oyuncusu olan dede Mehmet Vanlıoğlu'nun dizide oynadığı sahneler ise gerçek oldu. Torununun ölüm haberini aldıktan sonra yıkıldığını söyleyen Vanlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İçimiz kan ağlıyor. Burada bir sağlık skandalı yaşandı. Sağlık ocağı var, doktor yok. Sabahleyin bayramlaştığım torunumun öğle saatlerinde cenazesi olduğunu duydum. 2,5 metrelik bir sokak. Burada hız yapılır mı?"