Teravih tartışması

Öztürk'ün 'İslam'da teravih yok' ifadesi gündem yarattı. Demircan, '20 rekat namaz sahabilerin uygulamasıdır' derken Altıkulaç sünnet olduğunu açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 00:00
Teravih tartışması

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sıcak gündemine yeni bir tartışma daha eklendi. Şok etkisi yaratan açıklama ise Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e aitti. Öztürk'ün "İslam'da teravih yoktur. Günün bütün namazları 20 rekatı bulmuyor. Hz. Peygamberimiz 4 rekat, bazen 8 rekat ama hep evde kılmıştır" iddiasına ilahiyatçılardan farklı açıklamalar geldi. İşte o yorumlar:

Ali Rıza DEMİRCAN: "Peygamber Efendimiz bütün yıl boyu 8 rekat gece namazı kılardı.
Ramazan'da 'teravih' şeklinde isimlendirilerek kılınan namazın müekked sünnet olanı 8 rekattır. Dolayısıyla Peygamberimiz'in kıldığı namazla Ramazan'da kılınan teravih, 8 rekat olarak örtüşmektedir. Teravih diye isimlendirilen namazın 20 rekat olarak kılınması Peygamberimiz'in değil sahabilerin uygulamasıdır."

Tayyar ALTIKULAÇ: "Teravih, sünnettir. Teravih namazının camide cemaatle kılınması Peygamber Efendimiz'den sonra başlamıştır. Teravih namazı vardır. Asırlardır insanlar teravih namazını camide kılıyor. Cemaatle namaz kılmak hayırlıdır."