Karanlıktan aydınlığa

11 yaşındaki Fatma'ya 20 gün önce karaciğer nakli yapıldı... Ancak nakil uymayınca, aile yıkıldı. Ümitler tükenirken, Çanakkale'den gelen karaciğer, minik yavruya nakledildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2011 Güncelleme 17 Temmuz 2011, 00:00
Karanlıktan aydınlığa

İÇİNDEKİLER

Güllü ve Osman çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan Fatma Zehra Kaplan'a 3 yıl önce kronik karaciğer yetmezliği teşhisi konularak, organ nakli olması için sıraya yazıldı. Her iki ayda bir tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne rutin kontrollerine giden Fatma, mart ayı sonunda gitmesi gereken kontrolüne "Kendimi iyi hissediyorum. Derslerim çok, gidersem 3-4 gün kaybım olacak" diyerek gitmedi. Küçük kız Haziran başındaki ikinci kontrolleri de "karnemi almak istiyorum" diyerek erteledi.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Ancak sıkıntı yaşamaya başlayan Fatma'ya hayatını kaybeden minik Furkan Mutlu'nun karaciğeri uygun bulundu ve hemen nakil yapıldı. Fatma'nın vücudu organı kabul etmeyince yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Yoğun bakımda yaşama tutunmaya çalışan Fatma için ümitler tükenmek üzereyken, 11 Temmuz'da yani ilk nakilden sadece iki hafta sonra Çanakkale'den gelen haber aileyi umutlandırdı. Motosiklet kazasında can veren 29 yaşındaki Ümit Gür'ün organları bağışlandı. Bağışlanan organlarından karaciğeri İnönü Üniversitesi'nde Fatma'ya nakledildi. Minik yavrunun sağlık durumu, her geçen gün daha iyiye gidiyor.

GÜR AİLESİ BAĞIŞLADI
Kaplan ailesi, minik yavruları Fatma'nın yaşamasını sağlayan karaciğer nedeniyle Gür ailesine minnettar. Baba Osman Kaplan, "Hayatının baharında oğulları Ümit'i toprağa veren Gür ailesi, doğru olanı yaptı ve organ bağışı yaptı. İşte bu, bizim kızımızı kurtardı. Hayatımız boyunca onlara duacıyız. Herkes organ bağışı yapmalı" dedi.


Sırrıberk ARSLAN-Tahir ÖZÇELİK