Köprülü Mehmet Paşa!

Artvinli Mehmet Demir, evine kısa yoldan ulaşmak için köprü yaptı. Ancak çocuklar köprüyü oyun alanına çevirince, kilitli bir kapı taktırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2011 Güncelleme 29 Haziran 2011, 00:00
Köprülü Mehmet Paşa!

İÇİNDEKİLER

Yurdum insanın kıvrak zekası yine sahnede! Bildik görüntülerin adresi yine Karadeniz oldu. Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Mehmet Demir'in kendine ait bir köprüsü var. Köprünün açılışı da kapanışı gibi ilginç oldu. Yusufeli'ne yaklaşık 42 kilometre mesafede, Kaçkar Dağları'nın eteğindeki Yüncüler Köyü'nde oturan Mehmet Demir, kendine Gazi Bayram Ada Yaylası'nda ev yaptı. Ancak Demir, evine gidebilmek için komşularının bahçelerinden geçmesi gerekiyordu. Bir süre sonra komşuları bu durumdan rahatsız olunca yaşlı adamın aklına ilginç bir fikir geldi.

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE
Bütün riskleri göze alan Mehmet Demir, evinin önünden geçen Kaçkar Deresi üzerine 40 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğinde asma köprü yaptı. Evine ulaşmak için köprüyü kullanan Demir'e çocuklar da ortak oldu. Çocukların köprüden geçmesi ve üzerinde oyun oynaması, köyde itiraz seslerinin yükselmesine neden oldu. Köprünün çocukları için tehlike oluşturduğunu söyleyen Yüncüler sakinleri, köprünün kilidi bulunan kapıyla kapatılmasını istedi. Bu haklı istek üzerine harekete geçen Demir, köprüye asma kilidi bulunan bir tahta kapı da yaptı.

ANAHTARI CEBİNDE
Geçtikten sonra köprüyü kilitleyip anahtarı da cebine koyan Mehmet Demir, "Bu köprüyü benden başka kimse kullanamıyor. Çünkü anahtarı benim cebimde. Artık hem ben hem de köylülerimiz rahat etti. Bir çocuğa birşey olsaydı çok vicdan azabı çekerdim'' dedi. Geçen yıl yaptığı köprünün tamamen tahtadan olduğunu kaydeden Demir, ''Köprüyü derenin içinden kalaslarla da destekledim. Kışın üzerine yaklaşık 3 metre kar yağdı. Köprü eğildi, ama her şeye rağmen yıkılmadı. Çok sağlam bir köprü yapabileceğimi de tüm Artvin'e kanıtlamış oldum'' diye konuştu.