Köyün İhsan halası

Eşcinsel İhsan Çolak, 24 yıl sonra doğup büyüdüğü köyüne döndü. Yardımseverliği sayesinde tabuları yıktı. Şimdi ise tüm köyün vazgeçilmezi oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2011 Güncelleme 26 Nisan 2011, 11:21
Köyün İhsan halası

İÇİNDEKİLER

Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' sözündeki hoşgörü Manisa'nın Akhisar ilçesinin Kayışlar Köyü'nde hayat buldu. İhsan Çolak, 1967'de Kayışlar Köyü'nde doğdu. 11 yaşına kadar burada yaşayan İhsan Çolak, daha sonra ailesiyle İzmir'e taşındı. Küçüklüğünden bu yana hep kendini kadın gibi hisseden Çolak, artık kadın gibi giyinmeye başladı. 2002 yılında annesini kaybeden İhsan, köyüne dönmeye karar verdi. Ancak karşılacağı tepkileri tahmin eden Çolak, köyde tabuları yıkmak için savaş başlattı.

YARDIMSEVERLİK KAZANDI
İlk zamanlar dedikodulardan rahatsız olan İhsan, insanların kendinden uzak durmasını da yadırgamadı. Kurduğu iyi ilişkiler sayesinde kendisini kabullendiren genç adam, bir anda tüm köyün sevgilisi oldu. Kadınlardan "eltim", erkeklerden ise "kaynım" diye söz eden İhsan, bu hitapların onlarla yakınlaşmasına yol açtığını söyledi. Geçen 9 yıl içerisinde köyde kimin yardıma ihtiyacı olursa koştuğunu dile getiren İhsan, "Evlere temizliğe giderek dip köşe temizlerim. Köyün okulunu, camisini, muhtarlığını da ben temizliyorum. Köy sakinleri bu çabalarımı da gördü ve beni bağırlarına bastı" dedi.

BÜLERT ERSOY İDOLÜM
2 göz odalı evinde yetiştirdiği tavuklarının yumurtalarını satarak geçimini sağlayan İhsan Çolak, "Köy yaşamına alıştım. Şehirde dayalı döşeli ev verseler gitmem. Köyümde 2 odalı evimde tavuklarımla ve bahçemle çok mutluyum" dedi. Sanatçı Bülent Ersoy'un kendisi için idol olduğunu belirten İhsan, geçmişte onun gibi ameliyat olarak tamamen kadın olmayı da düşündüğünü ancak daha sonra vazgeçtiğini söyledi.

BİZ ONU BÖYLE KABUL ETTİK
TAMER YÜKSEKOL: "İhsan bizim köylümüz ve biz onu bağrımıza bastık. Onu çok seviyoruz."
MUHARREM EV: "İhsan'ı köyün halası olarak kabullendik.
DİCLE GÜLTEKİN: "İhsan bizim eve temizliğe gelir."