Ağır roman

Prof. Dr. Keskin, hastasının sırlarından roman yaptı. Yayın durdurulunca, kitabı başka bir isimle piyasaya sürdü. İntihara yol açan doktora hapis cezası göründü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2011 Güncelleme 11 Nisan 2011, 10:14
Ağır roman

İÇİNDEKİLER

Çoğul kişilik hastası Nermin A.'nın hayatı, doktorunun tedavi sırasında anlattıklarını kitap haline getirmesiyle alt üst oldu. Nermin A., bir reklam şirketinin sahibiydi. 2002 yılında, yolu çocuk nöroloğu Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin ile kesişti. Prof. Dr. Keskin, Nermin A.'ya, "Çocukluğunda bir travma yaşamışsın, anlatmak ister misin" dedi. Nermin A. ise gördüğü ilgiden çok hoşlandı. Keskin, çocuk doktoru olduğu halde, 2002'den itibaren Nermin A.'ya tedavi uygulamaya başladı. Haftada 3-5, bazen 6 terapi yapıyordu. Bu uzun görüşmeler, Nermin A.'nın Keskin'e olan bağımlılığını arttırdı. Hasta kadın, işini bırakıp doktorun sekreterliğini yapmaya başladı.

'PES' DEDİRTTİ
Terapi sırasında Keskin, A.'nın anlattığı sırları bilgisayarına not ediyordu. 4 farklı kişiliğe bürünen kadın ise tüm bunlardan habersizdi. Profesör hastaya ilaç veriyor, hastalık ise gerileyeceğine ilerliyordu. 2009'da, doktorun niyeti ortaya çıktı. Prof. Dr. Keskin, sekreter olarak çalışan hastasının işine son verdi, anlattığı sırları ise kitap haline getirdi. 7.5 yıl boyunca kullanıldığını iddia eden Nermin A., sırlarından roman yapıldığını duyunca doktora dava açtı. Kitabın yayını durduruldu. Ancak Prof. Dr. Keskin pes etmedi ve mahkemece basımı engellenen bu roman yerine "Kanıt, Tanık, Bilirkişi, Amigdala Unutulmaz 2" adıyla yeni bir kitap yazdı. Nermin A. ile ilgili ağır hakaretlerin yer aldığı kitabı okuyan hasta kadının kızı E.A. (24) intihara teşebbüs etti. Şikayet üzerine yeni kitabı inceleyen savcılık ise Keskin hakkında 12 yıl hapis istemiyle dava açtı.

1 AY MESLEKTEN MENCEZASI
Nermin A.'nın başvurusu üzerine, İstanbul Tabip Odası, Prof. Dr. Keskin'e, "branşı olmayan bir alanda hekimlik hizmeti vermesi" ve "hastanın tedavisini 8 yıla yaklaşan bir süre aksatması" nedeniyle geçen yıl, 1 ay meslekten men cezası verdi. Keskin ayrıca ayrı ayrı gerekçelerle uyarı ve para cezası almıştı.


Orhan YURTSEVER