Tacizin babası

Karadon madenindeki patlamada eşini kaybeden 23 yaşındaki kadın, kayınpederinin tacizlerini ağlayarak anlattı: Kucağımda bebeğimle 'Baba' dedim, o tecavüze kalktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2011 Güncelleme 08 Nisan 2011, 10:32
Tacizin babası

İÇİNDEKİLER

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü yeni servis kuyusunda 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında 30 madenci yaşamını yitirmiş, geriye 30 dram yüklü hikaye bırakmıştı. O madencilerden Çaycuma ilçesine bağlı Çobullar köyünde yaşayan Kadir Ö.'nün (32) eşi ve çocukları, ölümden daha büyük hissettikleri bir dramın içinde buldular kendilerini... 23 yaşındaki F.Ö., eşini toprağa verdiğinde hamileydi, sadece 17 gün sonra da, babasının adını taşıyan küçük oğlunu dünyaya getirdi. 2 çocuklu dul kadın, kayınpederinin evinde yaşamaya devam etti. Ancak 2. bebeğini kucağına almasının üzerinden aylar bile geçmeden 'Baba' dediği kayınpederinin tacizleri başladı. İşte talihsiz kadının anlattıkları:

* Eşim öldükten kısa bir süre sonra taciz edildim. Kucağımda bebeğimle yasımı bile tutamadım. 'Baba yapma' dedim dinletemedim. Korkumdan elimde değnekle geziyordum. Birkaç kez şikayetçi oldum. İnkar edip serbest kaldı.

'CEZASINI BULSUN'
* Sonra her fırsat bulduğunda cinsel tacizler arttı. Günlerim aylarım hep korkuyla geçti. Geçen hafta tecavüz etmeye kalkıştı. Kayınvalidem B.Ö. (73) engel olmaya çalıştı. Onu da dövdü. Bu kez ikimiz gidip jandarmaya şikayet ettik. İkimizin şahitliğiyle tutuklandı, cezasını bulsun.

* O adam maddi olarak da bana çok kötü davrandı. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan verilen paraların tamamını 'Size ben bakıyorum' diyerek aldı, alkole yatırdı.

* Hem alkollü hem de diğer zamanlarda taciz etti. 5 çocuğu var, hepsiyle arası kötü. Çevresinde bir arkadaşı bile yok. Çünkü herkese kötülük yapmış.

KENDİSİNİ UYARDIK
MUHTAR Doğan Erbay "Birkaç kez şikayet olmuş. Hemen Jandarma ile gittik, kendisini defalarca uyardık. Maalesef bu olay geçen hafta yine olmuş. Bu sefer tutuklandı" dedi. Bir süredir Çaycuma Kaymakamlığı'na vekalet eden Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tefik Emre, "Mağdure talep ederse gereken her türlü yardım yapılır. Hem de anında" diye konuştu.



Ali Faik ATAY