Utanmaz

Grizu patlamasında hayatını yitiren madenci oğlunun dul eşini, "Bana kaldın" diyerek taciz etti. Kayınpeder tecavüze kalkışınca genç kadın jandarmaya şikayet etti. Utanmaz adam tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2011 Güncelleme 07 Nisan 2011, 11:04
Utanmaz

İÇİNDEKİLER

Zonguldak'ta, kara kömürün kara bahtlı insanlarının dramı, herkesin içini yakar. Ama geride bıraktıklarının kaderleri de kapkara olur bazen. İşte 17 Mayıs 2010'daki grizu patlamasında ölen 30 madenciden de geriye böyle bir hikaye kaldı. Madencilerden Kadir Ö.'nün (30) emanetlerine kimse sahip çıkmadı.

ÖLÜMDEN SONRA DOĞUM
Her şey talihsiz madencinin 23 yaşındaki eşi F. Ö.'nün şikayetiyle ortaya çıktı. Eşini kaybettikten 17 gün sonra bir erkek çocuk dünyaya getiren talihsiz kadın, kayınpederi hakkında cinsel taciz iddiasıyla şikayette bulundu. İddialar üzerine harekete geçen ekipler, 65 yaşındaki kayınpeder M. Ö.'ü gözaltına aldı. M. Ö. jandarma tarafından sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

TECAVÜZE KALKIŞTI
Kayınpeder cezaevine konulurken kendisine sığınan gelininin anlattıkları ise tüyler ürperticiydi. En büyüğü 5 yaşında olan 2 çocuğuyla bir başına kalan talihsiz kadın, ailesinin kendisine sahip çıkmadığını belirtti. Genç kadın, ''Eşimin ölümünün ardından kayınpederim 'Bana kaldın' diyerek beni taciz etmeye başladı'' dedi. Daha sonra kayınpederinin tacizlerini sürdürdüğünü ve kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını öne süren F. Ö., dehşet anlarını şöyle anlattı: ''Bunun üzerine kavga ettik. Kayınvalidem o dönem bana destek oldu. Şikayetimin ardından kayınpederim tutuklandı. Şu anda kayınpederimin evinde yaşamayı sürdürüyorum. Çünkü ailem bana destek olmuyor. Benden, 2 küçük çocuğumu yanımda getirmememi istiyorlar. Babaları ölen evlatlarımı bir de annesiz bırakamam.''

MEZARI BAŞINDA
Eşinin ölümünün ardından devletin kendilerine verdiği yardım paralarını da kayınpederinin aldığını iddia eden Ö., ''Paraların hepsini aldı. Ama çocuklarımın hiçbir ihtiyacını da karşılamadı'' dedi. Bu arada utanmaz kayınpeder geçen yıl Babalar Günü öncesi gelini, eşi ve torunlarıyla oğlunun mezarını ziyaret etmişti. M. Ö., Babalar Günü'nde oğlunun yanında olamamasının üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ''Her Babalar Günü'nde elimi öperdi. Şimdi gönüller kırık, moralimiz bozuk" demişti.