3 lira 5 kuruş izdihamı

Binlerce sürücü litresi 4 lirayı aşan 95 oktan benzini 3 lira 5 kuruşa, mazotu ise 2.60'a almak umuduyla kuyruğa girip saatlerce bekledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2011 Güncelleme 28 Şubat 2011, 16:20
3 lira 5 kuruş izdihamı

İÇİNDEKİLER

Bodrum Turgutreis'te yeni açılan akaryakıt istasyonu, tanıtım amacıyla benzinin litresini 3 lira 5 kuruş, mazotu da 2 lira 60 kuruştan satacağını ilan etti. Bir günlük kampanyayı duyan vatandaşlar istasyona koştu. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Yetkililer, ucuz yakıt alabilmek için saatlerce bekleyen vatandaşlara dün 80 ton benzin ile 40 ton mazot satışı yapıldığını açıkladı.

BİDONU KAPAN KOŞTU
D-Marin Marina içinde yapımı tamamlanarak dünden itibaren hizmete giren istasyonun yöneticileri, sadece bir günlüğüne ve 12.00- 24.00 saatleri arasında ucuz yakıt satılacağını duyurdu. İstasyon bir anda araç sahiplerinin hücumuna uğradı. Gümrük Kapısı'ndan Yalı Mevkii'ne kadar olan bölgede yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda Bu arada, araçların yanı sıra bazı vatandaşlar da satışı yasak olmasına rağmen ellerine aldıkları plastik bidon ve damacanalarla kuyruğa girmeye kalkıştı.

YÜZDE 7 İNDİRİMLİ SATTI
İstasyon yetkilisi Fatih Karalı, "Normalde benzinin litresi 4 liranın üzerinde. Mazotun litresi de 3 lira 50 kuruş. Ancak biz bugün için indirim yaptık. 1 kişiye en fazla 150 liralık benzin ve mazot sattık. İstanbul'daki istasyonlarımızda da yüzde 7 indirimli benzin ve mazot sattık" diye konuştu.
Ucuz akaryakıt alan vatandaşlar da durumdan memnundu. İndirimi duyar duymaz istasyona koştuğunu belirten restoran işletmecisi Hakan Yılmazer de "Mazotu 2.60 TL'den aldım. 4 saat kuyrukta bekledim ama depomu doldurdum" dedi.

DEPOYU UCUZA FULLEDİLER
Dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanan vatandaşlar, tanıtım amacıyla bir firmanın yeni açılan istasyonundaki indirimi duyunca heyecana kapıldı. Saatler öncesinden kuyruğa girip kilometrelerce uzakta da olsa sıranın kendisine gelmesini bekledi. Sonunda birkaç lira daha ucuza depoyu fulleyen sürücüler, istasyondan mutlu ayrıldı. Plastik bidon ve damacanalarla gidenlere ise yasa gereği satış yapılmadı.