O da Ergenekon'da

Derin dalga son baskı yaptı. Ergenekon kapsamında gazeteci Soner Yalçın'ın evi ve Odatv arandı. Yalçın'la birlikte internet sitesinin 3 yöneticisi gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2011 Güncelleme 15 Şubat 2011, 00:00
O da Ergenekon’da

İÇİNDEKİLER

Balyoz Darbe Planı davasının yankıları sürerken dün önemli bir gelişme yaşandı. Gazeteci-Yazar Soner Yalçın (46) ile 3 arkadaşı Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Operasyon, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talebi üzerine başladı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama kararı çıkartan polis, hemen harekete geçti. Ekipler, Yalçın'ın sahibi olduğu internet sitesi Odatv'nin Taksim'deki merkezine baskın düzenledi. Polisin diğer adresi ise Yalçın'ın Levent'teki villasıydı. Yalçın'la beraber Odatv'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Ayhan Bozkurt'un evlerine baskın yapıldı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN...
Terkoğlu, Erenköy'deki evinde gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Şok operasyonun, Odatv'de yayınlanan "Ergenekon aramalarıyla ilgili" görüntüler nedeniyle yapıldığı kaydedildi. Zanlıların Ergenekon örgütüne üye oldukları ve yaptıkları yayınlarla halkı kin ve nefrete tahrik ettikleri öne sürüldü. Aramalar sürerken gazeteci Hakan Aygün, Oray Eğin, Yalçın Bayer ve CHP Milletvekili Çetin Soysal, Yalçın'a destek için Levent'e gitti. Vekil kimliği ile villaya giren Soysal, "Soner Yalçın için süpriz olmadı. Bana bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi" dedi. 12 saat süren aramalar sonrasında Soner Yalçın gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet'e giderken gazetecilere el sallayan ünlü yazarın evinde bulunan çok sayıda belge de çuvallarla polis aracına taşındı. Ayrıca Soner Yalçın'ın bilgisayarlarının kopyasının da alındığı belirtildi.

FAYDALI
Hükümeti devirmek için 2003 yılında hazırlandığı öne sürülen Balyoz Darbe Planı'nda "faydalanılacak" ve "tutuklanacak" gazetecilerin de listelendiği iddia edilmişti. Darbe ile birlikte tutuklanması düşünülen listede 36 gazeteci yer alıyordu. Faydalanılacak gazeteci listesinde ise 137 kişinin adı geçmişti. İşte Yalçın da o 137 kişilik listedeydi.

BALBAY:SONER'İ DAHA ÖNCE BEKLİYORDUK
2. Ergenekon davasının sanığı gazeteci Mustafa Balbay dün hakim karşısına çıktı. Duruşmanın başında söz alan Balbay, Soner Yalçın'a değindi. Balbay, "Yanımıza geleceklerin listesini yapmıştık. Listenin ilk başında da Soner Yalçın bulunuyordu" diye konuştu.

OKTAY'IN RAHATLIĞI HOŞTAN'A KALDI!
Ergenekon sanığı olan Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay'ın rahatı için, harekete geçildi! Çete üyesi olan İskender Çolak'ın Susurluk sanığı Sami Hoştan'ı aradığı ve Oktay için rahat bir koğuş ayarlamasını istediği tespit edildi.