Mekan çekti

Cem Yılmaz'ı oynatan saha, Julian Assange'ı da mest etti! Londra'da Türk restoranına gidip kebap yiyen Bay Sızıntı, 'Galatasaray'ı izliyorum' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2011 Güncelleme 09 Şubat 2011, 01:20
Mekan çekti

İÇİNDEKİLER

Dünya onu, kurduğu internet sitesiyle tanıdı. ABD'li büyükelçilerin "diplomatik dedikodularını" Wikileaks adlı internet sitesinden yayınladı. Wikileaks'in gazetelere servis yaptığı belgeler, dünya genelinde diplomatik deprem yarattı. Siteyle ilgili perde aralandıkça arkadaki ilginç bir yüz de gün yüzüne çıktı: Julian Assange. 39 yaşındaki Avustralyalı, bir anda insanoğlunun ilk sırasında yer aldı. Garip ilişkiler yumağında adından sıkça söz ettiren Assange, son olarak İsveç'te 2 kadına tecavüzle suçlandı. Tutuksuz yargılanan Assange, hafta sonu soluğu Londra'daki bir Türk restoranında aldı. Dünya işlerini bir kenara bırakan Assange, kendini Anadolu tatlarına verdi! "Bay Sızıntı" Türk işadamı Kazım Akkuş'un "Efes 2" adlı restoranına gitti. Bentley aracını restoranın önüne çeken Assange'a, Yahudi sevgilisi Jemima Goldsmith de eşlik etti.

ESKİŞEHİR MAÇINI İZLEDİ
Türk yemeklerini nefis bulan Bay Sızıntı Assange, Türk futboluna da girdi. Assange, Türk yemeklerini çok beğendiğini ve Galatasaray futbol takımını da yakından takip ettiğini söyledi. Dünyanın konuştuğu adam Assange, bir yandan yemeğini yerken bir yandan da dev ekranda gösterilen Galatasaray-Eskişehir maçını izledi. Assange, Türk lokumu tadındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Galatasaray çok başarılı bir takım. UEFA şampiyonu olan Galatasaray'ın maçlarını yakından takip ediyorum. Özellikle Milan Baros'u çok beğeniyorum. Türkiye'nin futbolu kadar tatları da şahane. Kebaba ve şalgam suyuna bayıldım."

GUANTANAMO YOLLARI
Bu arada Türk tatlarına hayran kalan Assange, dün hakim karşısına çıktı. İsveç'te iki kadına tecavüzle suçlanan Assange, duruşmaya taksiyle gitti. Assange'ın avukatları İsveçli savcıların Assange'ı tutuklamayacağını belirtti. Bu arada Assange'ın İsveç'e iade edildiği takdirde Amerika'ya gönderileceği ve oradan da Guantanamo Cezaevi'ne nakledilebileceği kaydediliyor.