Apolet zırhı

Bankaya para götüren güvenlikçiyi durduran gaspçı yakın mesafeden ateş etti. Üniformanın zırh kadar sağlam apoleti kurşunun içeri girmesini engelledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2011 Güncelleme 25 Ocak 2011, 12:01
Apolet zırhı

İÇİNDEKİLER

Bir sigara dağıtım şirketinde kurye olarak çalışan özel güvenlik görevlisi Emre Kaluç (28), dün sabah Antalya'daki işyerinden aldığı 6 bin lirayı bankaya yatırmak üzere otomobille yola çıktı. Kaluç, Etiler Mahallesi 835 Sokak'a geldiğinde, yolu motosikletli ve silahlı iki kişi tarafından kesilerek aracı durduruldu. Motosikletin arkasında oturan gaspçı, yarım metre mesafeden Kaluç'a tabancayla ateş etti. Otomobilin camını kıran mermi, Kaluç'un üzerindeki üniformaya isabet etti.

TABANCA 7.65 MM
Ancak mermi çekirdeği sol omzundaki apolete saplanıp kaldı. Kaluç şoka girerken, silah tehdidiyle para dolu çantayı alan gaspçılar motosiklete binerek kaçtı. Kaluç'un ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Eli silahlı iki gaspçının yakalanması için çalışma başlatıldı. Ekipler, Emre Kaluç'u kurtaran üniformanın apoletine saplanan kurşunu incelemeye aldı. Merminin 7.65 çapında bir tabancadan ateşlendiği belirlendi. Yaşadığı olayın şokuyla dili tutulan Emre Kaluç, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Kaskları olduğu için eşkalleri alınamayan ve plakasız motosikletle kaçan iki gaspçıyı yakalamak için bölgede operasyon başlatıldı.

MERMİYİ SMOVA KESTİ
Özel şirketlerdeki güvenlik görevlileri için üretilen üniformaların apoletleri çok özel kumaştan yapılıyor. Deforme olmaması için bavul imalatında kullanılan kalın kumaştan üretilen apolet kırışmıyor. İki katın arasında ise 'smova' adı verilen ve su geçirmesini önleyen keçe türü yalıtım malzemesi yer alıyor. İşte yakın mesafeden atılan 7.65 mm kurşunun hızını bu malzemenin kestiği belirtiliyor.