Mirasın işi yaş

Bodrum'da 10 milyon dolar değerinde olan arazilerin dedelerinden miras kaldığını belirten 620 kişi, dava açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2011 Güncelleme 18 Ocak 2011, 16:46
Mirasın işi yaş

İÇİNDEKİLER

Ölüm hak miras helal sözü Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayat buldu. Mütesellim Karaosmanzade Hacı Ömer Ağa'dan torunu Hacı Hüseyin Ağa'ya kaldığı belirtilen Bodrum'a bağlı Güvercinlik ve Sazköy'de milyon dolar değerindeki 375 dönümlük miras, varisçilerini harekete geçirdi. Varislerin, 10 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen arazilerden hisselerine düşen payları alabilmek için Kocaeli Sulh Hukuk mahkemelerinde açtığı dava sonrasında, 620 hak sahibi belirlendi. Bunun üzerine yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi ve mirasçıları temsilen 6 kişinin seçilmesi için Bodrum'un Mumcular beldesindeki düğün salonunda 620 varis ve yakınlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantı, jandarmanın gözetiminde yapıldı.

BASTONLA GELDİLER
Mirasçıların bir bölümü çocuk ve bebekleriyle toplantıya katılırken, 80 yaşın üzerindeki yaklaşık 20 kadın ise yakınlarının yardımı ve bastonlarıyla geldi. Yaşlı kadınlar, çocuklarına ve torunlarına daha iyi gelecek bırakmak umuduyla, miras toplantısını izlediklerini söyledi.

Yürümekte bile zorlanan mirasçılar, "Dedemizden bize miras kalanları alacağız" dedi. Daha çok Osmanlı tapularının güncellemekle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, mahkemeye ilk başvurduklarında mirasçı sayısının bin 129 olduğunu belirtti. Barın, "Mirasla ilgili veraset ilamları çıktı.

Davalardan dolayı Güvercinlik Köyü'nün satışını talep edeceğiz. Davaları düşürüp herkesin tapularını vereceğiz'' diye konuştu.