Ölüm seni arar oldum nerdesin

Halk ozanı geleneğinin genç temsilcisi Kıvırcık Ali, trafik kazasında can verdi. Zamansız ölüm, sanatçının son albümündeki türküyü akla getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2011 Güncelleme 12 Ocak 2011, 02:13
Ölüm seni arar oldum nerdesin

İÇİNDEKİLER

Sahnelerde 'Kıvırcık Ali' olarak tanınan Halk Müziğinin ünlü ismi Ali Özütemiz (42), dün sabaha karşı evinden çıkıp havalimanına giderken Çatalca'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Takla atan 34 EJ 6117 plakalı cipinde feci şekilde ezilerek can veren Özütemiz'in (42) eşinin 3 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.

Ali Özütemiz'in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken acı haberi alan sanatçılar ve yakınları hastaneye koştu. Ünlü şarkıcılar Ceylan, Ferhat Tunç, Tolga Sağ, eşi Pınar Sağ hastaneye gelenler arasında yer aldı. Ferhat Tunç, "Soyadı gibi çok temiz bir insandı. Geriye birçok eser bıraktı. Allah rahmet eylesin" dedi. Ceylan da "Konuşacak bir şey yok. Çok üzgünüm. Çok iyi bir dostumu kaybettim" diye konuştu. Yapılan kontrollerin ardından sanatçının cenazesi ailesinin yaşadığı Avcılar'da bulunan Er Mahmut Dede Cemevi'ne getirildi. Sanatçının yapımına katkıda bulunduğu cemevindeki kalabalık tabutu eller üzerinde taşıdı. Yıllarca maddi manevi yardımcı olduğu mahalle halkı cemevine koşarak Kıvırcık Ali için gözyaşı döküp dua etti.

VİRAJDA UYARI LEVHASI YOK!
Kaza yerinde viraj uyarı levhası olmadığı ve park etmiş bir TIR dorsesi bulunduğu ortaya çıktı. Kıvırcık Ali'nin, aniden önüne çıkan virajda direksiyon hakimiyetini kaybedince TIR dorsesinin tekerleklerine çarptıktan sonra takla attığı belirtildi.

VEDA GİBİ TÜRKÜ
Kıvırcık Ali'nin 'Hepimize Yeter Dünya' adlı son albümündeki 'Nerdesin' türküsü sanki bu olayı anlatıyordu. Sözü ve müziği kendisine ait olan 'Nerdesin' türküsünde Ali şöyle diyordu: Izdırabı gül suyuna bandılar Gülüm seni arar oldum nerdesin Ayrılığı altın tasta sundular Ölüm seni arar oldum nerdesin