Şikayetçiyim 'Jigolom gelmedi'

Kadınlar, internetten parasını verip, jigolo istedi Ancak 'hizmet'ten yararlanamadı. Mağdurlar 'Dolandırıldık' diyerek soluğu savcılıkta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2011 Güncelleme 05 Ocak 2011, 09:35
Şikayetçiyim ’Jigolom gelmedi’

İÇİNDEKİLER

İzmir'de gizli gizli konuşulan dolandırıcılık olayı, duyanları şok etti. Yaşlı kadınlar, jigolo sitelerine üye olup, para göndermelerine rağmen "istedikleri hizmeti" alamadıkları gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Trajikomik olay şöyle gelişti. Yaşları 45'ten büyük 25 kadın, 4 ayrı jigolo sitesine üye oldu. Beğendikleri erkeklerle buluşmak için de siteye 100 ila 400 TL arasında para ödedi. Ancak kadınların bazıları istedikleri hizmetten yararlanamadı. Bazıları ise beğendikleri yakışıklı erkekler yerine, "yaşlı ve çirkin" erkeklerle karşılaştı. Dolandırıldıklarını anlayan kadınlar, soluğu savcılıkta aldı. Savcılığın talimatıyla ilginç olayın soruşturulması için Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bilgi verildi. Ekipler, "konunun hassas olması nedeniyle" soruşturmayı gizlilikle yürütürken, siteler yakın takibe alındı. IP numaralarından yola çıkılarak, bazı adreslere yapılan baskınlardan ise şu ana kadar sonuç alınamadı.

ADAYLAR DA MAĞDUR
Jigolo soruşturması, farklı mağdurları da ortaya çıkarttı. "Telekız" sitelerinin jigolo olmak için başvuran ve para gönderen erkekleri de dolandırdığı ve "iş" vermediği tespit edildi. Öte yandan telekız hizmeti için para gönderen bazı erkeklere de kızların gönderilmediği belirlendi.