Bu bir baba filmidir

Yokluktan bolluğa geçti. Ancak serveti engelli oğlunu yaşatmaya yetmedi. Malını mülkünü satan Veli Çoban, açtığı merkezle 300 çocuğa kol kanat gerdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2010 Güncelleme 20 Aralık 2010, 15:14
Bu bir baba filmidir

İÇİNDEKİLER

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'yı herkes, servetiyle konuşurdu. Ama onun dünyasındaki tek gerçek, engelli oğlu Metin'di... Sabancı'nın "Binlerce araba ürettim ama oğlum bir tanesini bile kullanamadı" sözü ise bir babanın çaresizliğinin en dramatik kanıtıydı... Sabancı bu dünyadan göçüp giderken geride ise engelli çocukların barınabilmesi için birçok eğitim kurumu bırakmıştı. İşte Sakıp Ağa'nın hikayesi, bu kez Konyalı bir babada vücut buldu.

'HER ŞEY ONLAR İÇİN'
Veli Çoban (46), Konya Çumra'da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Veli, 12 yaşındayken ailesi, İstanbul'a göç etti. Ailesine destek olmak isteyen vefakar adam, ayakkabı boyacılığı yapıp su sattı. Yıllar sonra oto tamirciliği üzerine bir iş yeri açan Çoban, kısa sürede iyi paralar kazandı. Artık bir işadamı olan Çoban, halasının kızı Aliye ile evlendi. Çiftin, ikisi erkek 4 çocuğu dünyaya geldi. Ancak Çoban için Yusuf Enes ile aralarında 4 yaş bulunan Adil Hakan'ın bedensel engelli olarak dünyaya gelmesi, zor günlerin başlangıcı oldu.

Vefakar baba, evlatlarını yurt dışında tedavi ettirdi. Ancak çocuklarının iyileşmesi için 1 milyonluk servetini harcayan Çoban, oğlu Yusuf'u kaybetti. Ve bu acı olaydan sonra varını yoğunu satan Çoban, Konya'ya yerleşip engelli çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi açtı. Şimdi 300 çocuğun babası olan Çoban, "Benim bir tane oğlum yok. Açtığım merkez sayesinde yüzlerce oğlum ve kızım var. Her şey onların eğitilmesi için" dedi.