22 ile acil uyarı

Türkiye soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine girdi.. Meteoroloji tüm yurtta soğuk havayla birlikte fırtına ve don tehlikesi konusunda uyardı. Marmara, Ege ve Güneydoğu'da ise sağanak yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2010, 12:21
22 ile acil uyarı

İÇİNDEKİLER

Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat çevrelerinde yoğun kar yağışı, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimleri ile Yozgat çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen kar nedeniyle çığ düşmesi, ulaşımda aksama, buzlanma ve don olaylarına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

DOĞU AKDENİZ'DE ''KUVVETLİ YAĞIŞ''


Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Yarına kadar etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesinin yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri almaları istendi.

Öte yandan Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sabah ve gece saatleri öncelikli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.