Bakanlıktan göğüs pası!

Göğüs küçültme ameliyatlarının bedeli SGK tarafından karşılanmaya başlayınca, talep patlaması oldu! Artık küçültme operasyonları için 6 ay sonrasına gün veriliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2010 Güncelleme 27 Ekim 2010, 12:29
Bakanlıktan göğüs pası!

İÇİNDEKİLER

Kadınların silahı göğüsleri zaman zaman başlarına dert oluyor! Kimi kadınlar küçük olmalarından şikayet edip göğüslerini büyütürken, bu durumun tam tersinden şikayetçi olan da var... Göğüs büyültme ameliyatları lüks sınıfına girdiği için SGK, bu ameliyatların parasını ödemiyor, ama göğüs küçültme ameliyatının tüm masraflarını karşılıyor.

SGK, ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı belirtilen iri memeyi küçültme operasyonu bedelini karşılamaya başladı. Bu karar üzerine iri ğögüslü kadınlar, soluğu hastanelerde aldı. Yoğun talep nedeniyle Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, ameliyat için kuyruk oluştu. Çukurova Üniversitesi'nden Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, iri memenin her birinin ağırlığının 800 gramı geçmesi halinde küçültme operasyonunun bedelinin de SGK tarafından karşılandığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "Bunun da etkisiyle çok büyük talep geliyor. Bu nedenle, meme küçültme operasyonu için 6 aydan önceye gün veremiyoruz'' diye konuştu. Ayrıca SGK, kanser nedeniyle göğsünü kaybeden kadınlara yapay meme takılması ameliyatlarının da bedelini ödüyor.