Yeni Sicilya: Lefkoşa

Mafyanın yeni adresi belli oldu: Kıbrıs! Fransızlar'ın iddiasına göre, birçok ülkenin tanımadığı KKTC'de baronlar ve babalar cirit atıyor! Sicilya'nın koltuğuna Lefkoşa oturuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2010 Güncelleme 19 Ekim 2010, 10:22
Yeni Sicilya: Lefkoşa

İÇİNDEKİLER

Fransız televizyon kanalları, dün KKTC ile ilgili farklı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre KKTC, uyuşturucu kaçakçıları ve gangsterler için müthiş bir "sığınak" oldu. KKTC'yi, Türkiye dışında hiçbir ülkenin tanımadığına dikkat çeken haber programları, "Bu yüzden KKTC diğer ülkelerle suçluların iadesi anlaşmasını imzalayamıyor, bunun için de gangsterler ve uyuşturucu kaçakçıları rahat bir şekilde Kuzey Kıbrıs'ta kalıyor, şirket kurup iş yapıyor" yorumunda bulundu. Özellikle dağılan Sovyetler Birliği ülkeleri ve İtalya'nın aradığı birçok mafya babasının, bu ülkede rahat bir yaşam sürdüğü de iddialar arasında yer aldı. Hatta bazı "kaçak siyasilerin" de bu ülkede olduğu ileri sürüldü.

ASİL NADİR ÖRNEĞİ VERİLDİ
İngiltere ve birçok Avrupa ülkesi tarafından aranan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in, bu ülkede 17 yıl boyunca yaşaması ve sonrasında mahkemenin serbest dolaşım hakkı vermesiyle İngiltere'ye dönmesi de Fransız kanalının bu konuyla ilgili gösterdiği en önemli örneklerden birisi oldu.