Maratona tarihi imza

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu'na Halk Koşusu damga vurdu Köprüye ayak basmanın mutluluğunu yaşayan vatandaş, tarihe not düşmeyi unutmadı... Köprü ayaklarını yazıyla donattı!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2010 Güncelleme 18 Ekim 2010, 11:40
Maratona tarihi imza

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da düzenlenen 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda, Türkler'in "geleneksel yazı yazma sanatı" dikkat çekti! Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 08.45'te Boğaziçi Köprüsü'nde maratonun startını vererek günün ilk koşusunu başlattı. Ardından 15 km'lik maraton koşusunun startı verildi ve atletler kıyasıya yarıştı. Mücadelenin en renkli bölümü ise yine Halk Koşusu oldu. 130 bin kişinin aynı anda yürümesiyle köprünün aydınlatma direkleri beşik gibi sallandı. Köprüden yaya geçme imkanı bulan İstanbullular, köprüye, "not düşmeyi" de ihmal etmedi. Vatandaşlar start anonsuyla birlikte köprü ayaklarına doğru yöneldi. Ayaklara örümcek adam gibi tırmanan gençler, duvarı aşk sözcükleriyle doldurdu.

EDİTÖRÜN NOTU

YAŞADIM, BİLİYORUM
Maraton, İstanbul trafiğinde yine "Çile bülbülüm" şarkısı söyletti. 14.30'a kadar süren maraton boyunca 1. köprüyü insanlar, 2. köprüyü ise trafik salladı! Koşudan haberi olmayan teyzelerim, başlarına geleceklerden habersiz otobüse bindi. Kimisinin amacı gezmek, kimisininki de akraba ziyaretiydi.... Bir teyze, "Kabataş'a gider mi?" diye sordu. Şoför, "Mecidiyeköy'e gidelim de şükret teyzem" dedi. Dur kalk, dur kalk Mecidiyeköy'e vardık. İşte bu an, otobüs yolcuları için zorunlu maratonun başladığı andı. Teyzem bir eli dizinde nihayet indi araçtan.
Yürümeye başladı Beşiktaş'a kadar... Ve hayatları boyunca 10 adım atıp, "Yarabbi şükür" diyen teyzeler 1 haftalık yediklerini de yakmıştı mecburiyetten. Allah teyzeme bu şansı vermek için organizasyon yapmayan yetkililerden razı olsun...