KPSS'de skandal

Üniversite sınavındaki hataların ardından kriz, KPSS'de patladı. İddiaya göre sorular çalındı. Birçok aday da isyan bayrağı açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2010 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 00:00
KPSS’de skandal

İÇİNDEKİLER

Devlet memurluğu için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı ileri sürüldü. Yüz binlerce aday, puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, basın bürolarını e-posta yağmuruna tuttu. 2009 KPSS'de sınav birincisinin bile 120 soruda 120 doğru cevap veremediğini belirten adaylar, bu yıl 500'den fazla kişinin tüm soruları doğru yanıtlamasının "bir açıklaması" olması gerektiğini öne sürdü. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da adayların yüzde 70'inin puanlarının yanlış hesaplandığını savundu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ise "KPSS'ye ilişkin yapacağım bir açıklama yok, bu yüzden bu konuda görüş belirtmek istemiyorum" diyerek soruları yanıtsız bıraktı. ÖSYM yetkilileri de, eğitim bilimleri sınavında çok sayıda adayın tüm soruları doğru yanıtlamasını, soruların kolay olmasına bağladı.

'KUŞKUYLA YAKLAŞIYORUZ'
Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da KPSS'ye yönelik güvensizliği artıracak bir dizi sorun yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bazı kesimler, sonuçlara kuşkuyla yaklaşıyor. ÖSYM'ye ve yaptığı sınavlara ilişkin her sonuç açıklanması sırasında, 'Acaba şimdi ne sorun çıkacak?' sorusu akıllara geliyor. Çok sayıda aday bize gelip kuşkularını dile getirdi. Polis koleji sınavında da bir şaibe olmuştu, sonra sınav iptal edilmişti. Şimdi de bazı şaibeler var" dedi.