Yargının zina kriteri

Yargıtay, evli bir kadının aynı işyerinde çalışan bir erkekle telefonla konuşmasının ve onun arabasına binmiş olmasının 'zina' sayılmayacağına karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2010 Güncelleme 11 Temmuz 2010, 02:39
Yargının zina kriteri

İÇİNDEKİLER

Yargıtay zinanın kriterlerini belirledi! İsmi saklı bir koca, eşinin, aynı işyerinde çalışan bir başka erkekle telefonla görüştüğünü, eşinin cep telefonunda başka erkeklere gönderilmiş olan çeşitli türdeki mesajların bulunduğunu ve eşinin başka erkeklerin arabasına bindiğini belirterek dava açtı.

ÇEYİZİNİ BİLE İSTEDİ

Dava dilekçesinde, kanundaki, "Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir" hükmü de anımsatıldı. Davacı koca ayrıca eşinden yoksulluk nafakası, tazminat, ziynet ve evliliklerinde kullandıkları çeyiz eşyalarını da istedi. Davayı görüşen yerel mahkeme, kadının davranışlarının "zina" olarak yorumlanabileceğini ifade ederek çiftin boşanmasına karar verdi. Yerel mahkeme ayrıca, tazminat ve diğer isteklerin de kadından alınıp kocaya verilmesine hükmetti. Bunun üzerine, kadın kararı temyiz etti. Davaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının zina yaptığına ilişkin yeterli kanıtın bulunmadığını belirtti. Daire, kadının aynı işyerinde çalışan bir erkekle telefonla görüşmesinin, mesaj göndermesinin ve bu kişinin arabasına binmiş olmasının, "zina" sayılamayacağını kaydetti.