Anıtkabir'de skandal

Terör örgütü PKK'nın Anıtkabir'e saldırı yapacağı istihbaratı geldi. Yapılan araştırmada ise Ata'nın mezarında güvenlik sisteminin çalışmadığı görüldü!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2010 Güncelleme 05 Temmuz 2010, 00:00
Anıtkabir’de skandal

İÇİNDEKİLER

Ulu önder Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de, büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu ortaya çıktı. Her şey, gelen bir istihbaratla başladı! İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK'nın Anıtkabir'i de "sansasyonel saldırılar listesine" aldığını bildirdi. Bu şok istihbarat, devletin üst kurumlarına "acil" kodu ile iletildi. PKK'nın, yaklaşan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri öncesinde Anıtkabir'e bir saldırı planladığı tespit edildi.

TANIMA SİSTEMİ BOZULMUŞ
Bu gelişme üzerine, Anıtkabir güvenliği masaya yatırıldı. Yapılan incelemelerde, Anıtkabir'de bazı kameraların sürekli olarak arıza verdiği ve Tandoğan girişindeki "Araç Altı Arama Cihazı Sistemi" yazılımının çalışmadığı görüldü. Çalışmayan yazılım sistemi nedeniyle Anıtkabir'e giren tüm araçların sadece lokal izlenebildiği, araç altı aramalarının kaydının yapılamadığı, plaka tanıma sisteminin de çalışmadığı belirlendi. Bu durumu test etmek için, "kusurlu" araçlarla Anıtkabir'e gidildi. Araçlar güvenlik duvarını aştı, bilgiler kayda girilemedi.