Bu ne yaman çelişki

Hürriyet'in yayınladığı 'ağlayan İsrail askeri' fotoğrafının kaynağı ile ilgili tartışma büyüyor. İddiaya göre fotoğrafları gazeteye İsrail gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2010 Güncelleme 10 Haziran 2010, 16:13
Bu ne yaman çelişki

İÇİNDEKİLER

Hürriyet Gazetesi'nin geçtiğimiz gün manşetten yayınladığı 'Ağlayan İsrail askeri' fotoğrafı kime ait? Fotoğrafın 'İsrail tarafından gazeteye servis edildiği' iddiaları artarak devam ederken olayın taraflarından gelen açıklamaların birbiriyle çelişmesi kafaları karıştırıyor. Hürriyet Gazetesi ilk gün fotoğrafları 'bir İHH gönüllüsünden' aldığını yazmış ama hemen ardından İHH yetkilileri bunu yalanlamıştı. Olay fotoğrafın kaynağı ile ilgili ismi geçen tarafların açıklamalarındaki çelişkiler ise şöyle:

Hürriyet: Uluslararası haber ajansı Reuters'in bugün geçtiği fotoğraflarda İsrailli komandoların, aktivistlerden dayak yediği anlar görülüyor. Reuters fotoğrafları Türk gazeteci Adem Özköse'den satın alarak servis etti.

Osman Atalay (İHH Yönetim Kurulu Üyesi): "İHH olarak biz Hürriyet'e böyle bir fotoğraf vermedik. Bizimle birlikte gemide 70'in üzerinde gazeteci vardı. Yine yüzlerce fotoğraf makinesi ve laptop bulunuyordu. Bunların hepsine el konuldu ve yarısından fazlası geri verilmedi. Resim her yerden gelmiş olabilir. Şu anda kaynağını bilmiyoruz"

Adem Özköse: Kimseye resim satmadım. "Hürriyet'te yayınlanan fotoğraflar bana ait değil. Gemide çektiğim görüntüler videoydu. Ben fotoğraf satmadım. Reuters, resimleri benden aldığına dair bir açıklama yapmadı.

Salih Bilici (İHH basın sorumlusu): "Bu fotoğrafları Hürriyet'e vermedik.

Selçuk Yaşar (Hürriyet Muhabiri): Haberde ne yazdıysam aynen doğrudur. Fotoğrafı bir İHH gönüllüsü verdi. Fotoğrafın nasıl alındığını haberde yazdım. İddia edilen diğer bilgiler doğru değildir.