Seki çetesi yakalandı

Deniz Seki ile bağlantılı olan uyuşturucu çetesinin 17 elemanı daha yakalandı. Şebekenin satışta; kokaine kitap, eroine dergi, esrara gazete dediği belirlendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2009 Güncelleme 29 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Uyuşturucu kullanmak ve temin etmek suçlarından tutuklanarak cezaevine konan şarkıcı Deniz Seki'ye kokain satanları takip eden jandarma 17 kişilik çeteyi tamamen çökertti. Telefon konuşmalarında kokaine kitap, eroine dergi, esrara ise gazete diyen çeteye, 3 aylık teknik takibin ardından operasyon düzenlendi. İstanbul'da 18 ayrı adrese yapılan baskınlarda çete üyeleri Sedat A., Çilem A., Hüseyin Ş., Tülay Ş., Talat S., Tuncay Ş., Ramazan Ş., Doğan T., Zeki B., İbrahim B., Selahattin B., Sezai T., Ömer A., Melih B., Tahsin Y. ve Cemal A. gözaltına alındı. Jandarma, çeteyi Diyarbakır'dan yöneten Baran kod adlı Mehmet C.'yi de yakalayıp İstanbul'a getirdi. Zehir tacirleriyle birlikte yarım kilodan fazla içime hazır kokain ile çeşitli çap ve markada silahlar ele geçirildi. "

ABİ YENİ KİTAP, YENİ DERGİ"
Çetenin iki numaralı ismi Sedat A.'nın ünlü bir müşterisiyle yaptığı telefon konuşmasında, "Abi yeni bir kitap geldi, orijinal korsan değil" şeklinde konuştuğu tespit edildi. Telefon konuşmalarında ayrıca, "Abla çok kaliteli dergi geldi. Pırıl pırıl yeni çıktı. Satış devam ediyor..." ve "Abi yeni baskı, birinci hamur kağıttan, mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum" gibi şifreler kullanıldığı öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen 17 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.