Hızlı kaza ağır ceza!

Hızlı tren kazasında can veren İrem'in ailesi TCDD'den 93 bin TL tazminat kazandı. Acılı baba, bu parayı bağışlayacaklarını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2009 Güncelleme 25 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

40 can yitirmiştik!
Türkiye'nin kanını donduran kazalardan birisiydi, hızlı tren faciası... En güvenli ve en hızlı yolculuk olarak bahsedilen hızlı tren, daha ilk seferlerinden birinde, 22 Temmuz 2004'te Sakarya Pamukova'dayken aşırı hızdan dolayı raydan çıktı. Korkunç kazada 40 kişi yaşamını yitirdi, 89 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birisi de henüz 21 yaşındaki üniversite öğrencisi İrem Candan'dı... Evlatlarını kaybeden Candan Ailesi, TCDD aleyhine tazminat davası açtı. 4 yıl süren dava sonucunda aile, 93 bin 700 TL tazminat almaya hak kazandı. Bu miktarın üzerine 4 yıllık yasal faizin de ekleneceği açıklandı.

Toplam 1.23 milyon TL
İrem' in babası Alaattin Candan ise dertlerinin para olmadığını, okul yaptırmayı planladıklarını ancak alacakları paranın buna yetmeyeceği için hayır kurumlarına bağışlayacaklarını söyledi. Acılı baba, ceza davasının Yargıtay'da olduğunu belirterek, "Bu davanın peşini bırakmayacağız" dedi. Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar, art arda TCDD'ye dava açtı. Mağdurlardan 18'i, tazminat teklifini kabul etti, 8 aile ile anlaşma sağlanamadı. Yaralıların masraflarını da ödeyen TCDD, 294 bin 681 TL sağlık harcaması yaptı. Böylece TCDD, toplam 1.23 milyon lira ödeme yapmış oldu.