Harem Otogarı ne zaman kalkacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kaldırılacağı müjdesini verdiği Harem Otogarı halen yerli yerinde!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2009 Güncelleme 20 Ekim 2009, 00:40

İÇİNDEKİLER

En son çatısı çökünce haber oldu. 3 kişi de ağır yaralandı. Eskidiğini, yerinin biçimsizliğini herkes kabul etmesine etti ama, kimse 'cek-cak'tan başka birşey yapmıyor. İstanbul'un 1- 1000 ölçekli çevre planı askıya çıkınca Başkan Kadir Topbaş da Harem Otogarı'nın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Ayrıca 2023'e kadar 16 milyona ulaşması beklenen İstanbul nüfusuna cevap verecek cep otogarları yapılacağını açıklamıştı. İstanbul'un belki de en güzel yerinde bulunan bu barakayı andırır otogar gerçekten 2010 Dünya Kültür Başkenti'ne yakışmıyor. Herkes tarih vermeden, kendini bağlamadan yapılacağını edileceğini söylüyor. Ama ortada alınan net bir karar ve net bir uygulama yok. Çevresinden dolaşıyoruz konuların. Üsküdar Belediyesi de sanki abluka altına alınmış gibi çevirdi Harem'in etrafını. Ayrı bir görüntü kirliliği. Büyük otobüs firmaları zaten kendi çarelerini ürettiler. Kendilerine ait cep otogarlarını kurdular.

Entegre ulaşım
Günümüzdeki ulaşım pratiğinde en son gelinen nokta birbirine entegre olabilen toplu taşımacılık sistemi oldu. Metro, tramvay veya belediye otobüsleri ile şehirden aktarım yapan otogar, havalimanı ve limana gidemiyorsan bu sistemde ciddi bir aksama var demektir. Nitekim Esenler Otogarı'na metronun ulaşması ile problem ciddi şekilde çözüldü. Şimdi Harem Otogarı'na ulaşmak çok ciddi bir sorun. Taksiye binerek gittiğinizde de şehirlerarası bilet ücretinden fazla para ödemek zorundasınız. İndiğinizde ise firmanın servisi yoksa başka bir çile vatandaşı bekliyor.

Yol uzuyor

Esenler Otogarı'ndan otobüse binen bir yolcu için Harem'e uğramak demek fazladan birkaç saat yolculuk demek. Bunu firmalar da istemiyor. Ama bir yetkili firmaları toplayıp ciddi bir teşebbüste bulunmuyor. Evet Harem Otogarı artık İstanbul'a yakışmıyor. Firmalara da yolculara da eziyet haline dönüştü. Herkes Büyükşehir'den bir adım atmasını bekliyor...