Karım evlendiğim gece 3.5 aylık hamileydi

Dile kolay, 24 yıl boyunca içi içini yedi. Anlaşılması şu an için zor olsa da bu uğurda neredeyse tüm ailesini karşısına aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2009 Güncelleme 19 Ekim 2009, 10:10

İÇİNDEKİLER

Babası iki yıl önce vefat edince cesaretlendi ve yeni bir mücadelenin içine girdi. Evet bugün size Mehmet İnci'nin akıl almaz hayat hikayesinden bahsetmek istiyorum.

BERDEL EVLİLİĞİ YAPTIRDILAR


Mehmet Bey şu an 45 yaşında… İlk evliliğini 18'ine yeni bastığı günlerde yapıyor. Şöyle anlatıyor o günleri: "Bizim evliliğimize berdel deniyor. Ablam karşı aileden biriyle evlendi. Bana da annemle babam 'Çok namuslu çok iyi bir kız sana çok iyi eş olur' diyerek ablamın kocasının kız kardeşi Havva'yı aldılar." O yıllarda ailesinden uzakta Samsun'da çalışıyor Mehmet İnci... Bir yıl sürdü genç kız ile nişanlılıkları… Evlendikleri gece ise deyim yerindeyse evlerinde kıyamet koptu. "Gerdek gecesi odada 5 dakika kaldık. Eşim kız değildi. Üzerine yürüdüm. 'Namusunu kim bozdu?' dedim. Israrla 'Ben kızım, ben kızım' diyordu. Hemen annemle babama haber verdim. Sabaha karşı hastaneye gittik."

GERDEK GECESİ HASTANEDE BİTTİ


Evet, gerdek gecesi tüm aile hastanenin yolunu tuttular. O geceyi Mehmet İnci'nin annesi Gülizar Hanım şöyle anlatıyor. "Gelin içeri girdi, sonra doktor yanıma geldi bana 'Gelinin 3.5 aylık hamile' diye gözaydınlığı verdi. Benim gözaydınlığı alacak halim mi vardı daha o gece evlenmişlerdi ne hamileliği? Ama doktor 'Hamile' dedikçe gelin 'Ben kızım, ben kızım' diye tutturuyordu. Yolda, evde hiçbir zaman kabul etmedi…" Gelin istediğini söylesin, doktor hamile olduğuna dair raporu verdi, 18 yaşındaki damat Mehmet, "Ben bu evliliği de bu çocuğu da kabul etmem" dedi ama bu noktada beklenmedik bir durum ortaya çıktı. "Babam yanımda olacağına, 'Bu iş burada kapanacak. Ablan onlarda gelin, sen bu evliliği bozarsan onun da evliliği bozulur' dedi. Çok dayaklar yedim. Hem amcam hem babam dövdü. Ama bu durumu kabul etmem mümkün değildi. Ben de köyden çekip gittim. Bu arada askerliğim geldi. Askere gitmeden önce avukata boşanma vekaletnamesi vermiştim. Asker dönüşü boşandık. Bu arada 6 ay sonra doğum yapmış, bir oğlu olmuş. Duyunca iyice midem bulandı."

AİLEM BANA SIRT ÇEVİRDİ


Mehmet Bey için yeni bir yaşam başladı asker dönüşü… Ailesi, boşandığı için kendisine sırt çevirdi. O da yeniden evlendi ve bu sırada büyük bir sürprizle karşılaştı. "Evlenirken bir baktım ki doğan erkek çocuğu benim nüfusuma kaydetmişler. Kabul etmedim tabii… Babam yine kıyametleri kopardı. Babalık testi istedim kabul ettiremedim. O kadar büyük kavgalar oldu ki şu an memlekete gitsem susuzluktan ölsem abim bana bir bardak su vermez. Hepsi bu çocuk yüzünden. Kim bilir kimden olan bu çocuk yüzünden hayatım mahvoldu. İnsan yaptığını bilmez mi? Bu çocuk benden değil o kadar… Babalık testi yaptırmak istiyorum, kaçıyorlar. Bu zamana kadar babam karşı koymuştu. İki yıl önce vefat etti, artık gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum."

'BABALIK TESTİNE RAZIYIM'

Nüfusta Mehmet İnci'nin oğlu olarak görünen ve şu an 24 yaşında olan E. ise çok şaşkın ve üzgün… "Babam diye bildiğim bu kişiyi hiç görmedim. Bana hiç gelmedi, bakmadı. Zaten annem de başkasıyla evlenmişti, beni dedem büyüttü. Olayları askerdeyken öğrendim. Anneme soruyorum 'Baban Mehmet' diyor. Bu tarafta 'Ben senin baban değilim' diyen bir adam var. Soruyorum benim suçum ne? Büyüklerin günahını çocuklar ödüyor. Evlendim, benim de çocuklarım oldu. O kadar kötü bir durumdayım ki anlatılır gibi bir şey değil. Kaçmıyorum, buradayım. Gelsin babalık testine razıyım. Bu derdi her gün yaşamaktansa sonuç ortaya çıksın."

Havva'nın Abisi Kemal Bey

NİŞANLI GEZDİKLERİNDE KIZKARDEŞİMİ HAMİLE BIRAKMADIĞI NE MALUM

Mehmet İnci'nin ilk eşinin abisi ve şu anda ablasıyla evli olan eniştesi Kemal Bey, bu duruma hayli öfkeli… Mehmet İnci'nin zaman zaman babalık testi için memlekete geldiğini ancak bu iddianın sadece bir şüpheden ibaret olduğunu söylüyor. "Bacımla yıllarca nişanlı gezdi bu adam… Bu arada kardeşimi hamile bırakmadığı ne malum… Madem gerdek gecesi hamile çıktı, ne diye kapıma geri getirmediler. Üzerinden 24 yıl geçmiş 'Çocuk benim değil' diyor. Bıktım usandım artık. Bizim namusumuzla oynuyor, kendi ailesi bile ona sırt çevirdi. Kız kardeşimle konuştum. Çocuk ondanmış."