Ölüm uykuda yakaladı

Arızalanan çöp kamyonu bir gecekonduya girdi. O sırada uyuyan ev sahipleri tonlarca ağırlıktaki araçla duvar arasında ezilerek can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2009 Güncelleme 16 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da korkunç bir kaza meydana geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne ait çöp kamyonu, dün sabah yolda seyir halindeyken aniden durdu. Arıza yapan çöp kamyonu, şoför Kadir Toppa tarafından yol kenarına park edilip arızası tespit edilmeye çalışılırken, aniden kayıp harekete geçti. El freninin çekilmediği öğrenilen kamyon, yoldan çıkıp sokak üzerinde bulunan Anılır Ailesi'nin oturduğu gecekonduya girdi. Büyük bir gürültüyle eve giren kamyon, gecekondunun yan cephesini çökertti. Gecekondu sahibi Cuma ve eşi Zübeyde Anılır'ın yatak odasına giren kamyon, karı-kocayı duvara sıkıştırdı. İtfaiye ekipleri Anılır çiftinin cansız bedenlerini enkazdan çıkardı.

Belediyeden destek

Büyük bir gürültüyle sabah uykusundan uyanıp anne ve babalarının cesediyle karşılaşan Sezen (16), Seval (14), Mustafa (13) ve Muhammet'in ölümden bir gece önce anne ve babalarının yattıkları odayı değiştirmesiyle kurtuldukları öğrenildi. Ailenin en büyük çocuğu Sezen'in 7 yıl önce evlerinin önünde kaza geçirip 6 ay komada kaldıktan sonra tekrar hayata döndüğü öğrenildi. İşsiz olduğu öğrenilen Cuma Anılır'ın 4 çocuğunun geçimini üstlendiğini açıklayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, kazanın nedeninin araştırıldığını bildirdi. Kamyon şoförü Kadir Toppa ise gözaltına alındı.