3 bin katip aranıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2009 Güncelleme 16 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Eğer 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girmiş , 70 ve üzeri puan almışsanız kulağınızı bize verin. Aldığımız duyumlara göre Adalet Bakanlığı sözleşmeli olarak 3 bin zabıt katibi alacak. Bununla ilgili çalışmalar bakanlık tarafından tamamlanmak üzere. Zabıt katibi olmak istiyorsanız en az lise veya dengi okul mezunu olmalı, MEB onaylı bilgisayar sertifikasına veya daktilo sertifikasına sahip olmalı ve 2008-KPSS'de 70 puan ve üzeri puan almış olmalısınız.

Önlisans mezunları da zabıt katibi olabilecek
Lisans mezunları ve önlisans mezunları da zabıt katibi sınavına başvurabilecek. Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilograf dersini başarı ile tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo ve bilgisayar sertifikası istenmeyecek.

Zabıt katibi için uygulamalı sınav

Adli ve idari yargıda mahkemelerde görev yapacak zabıt katipleri için sözlü ve uygulamalı sınav var. Bu sınav illerde adalet komisyonları tarafından gerçekleştirilecek. Uygulama sınavlarında size verilecek metinlerde daktilo veya bilgisayar vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız en az 90 kelime yazmanız istenecek. Atanmak istiyorsanız şimdiden hazırlanmaya başlayın. Bizden hatırlatması...