Rekortmen zimmetci

Bir bankanın müdür yardımcısı olan kadın, tarihin zimmet rekorunu kırdı. 150 kişinin hesabını boşaltıp 20 milyon TL'yi zimmetine geçiren bankacının, öz amcasını bile dolandırdığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2009 Güncelleme 11 Ekim 2009, 00:40

İÇİNDEKİLER

Hatay'da bir bankada müdür yardımcısı olan 32 yaşındaki S.Ç.B. adlı kadın, iddiaya göre yaklaşık 150 mevduat sahibinin bankaya yatırdığı paraları kendi hesabına geçirdi. Kişisel bilgisayarında hazırladığı program üzerinden mevduat sahiplerine sahte belge ve banka cüzdanı verdiği anlaşılan kadının bu sistemle yaklaşık 20 milyon TL'yi zimmetine geçirdiği anlaşıldı. Bu rakam Cumhuriyet tarihinin en büyük zimmeti olarak kayıtlara geçti. S.Ç.B.'nin zimmetine para geçirdiğinin ortaya çıkmaması için 5 yıldır izin kullanmadığı da öğrenildi.

Mağdurlar bankayı bastı

Aralarında işadamı amcası Mehmet B.'nin de yer aldığı 150 kişinin hesaplarını boşaltarak kendi hesabına aktardığı ortaya çıkan S.Ç.B.'nin paraları borsada kaybettiği de iddia edildi. Banka müfetişlerinin olaya el koymasının ardından hakkında soruşturma başlatılan S.Ç.B., 1 gün ortadan kaybolduktan sonra polise teslim oldu. Tutuklanan S.Ç.B.'nin susma hakkını kullandığı öğrenildi. Olayı haber alan yaklaşık 50 mevduat sahibi ise şubeyi bastı. Öfkeli alacaklılar, "Asıl suçlu banka. Banka nasıl olur da çalışanını denetlemez! Bunun hesabını verin" diye bağırdı. Kalabalık, saatler sonra polis tarafından bankadan uzaklaştırıldı.