Taksiciler 'korsana hayır' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2009 Güncelleme 11 Ekim 2009, 14:01

İÇİNDEKİLER

Mitingde, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu ile ABD Konsolosluğu'na yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin korsan taksi ile kaçtıklarına dikkat çekildi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Çağlayan Meydanı'nda "Korsan taksiye hayır" mitingi düzenledi. Taksicilerin aileleri ile birlikte katıldığı mitinge; Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri ve Şişli Belediye Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile taksicilerin hayatını anlatan Akasya Durağı dizisinin başrol oyuncusu Zeki Alaysa ile diğer oyuncularda destek verdi. Taksiciler, "Hükümet korsanı bize teslime et", "Delikanlı korsan neredesin" sloganları atarken, "Aden Körfezi'ne korsan için gitme, korsan burada" yazılı pankart taşıdı.

Mitingde taksicilere seslenen Zeki Alaysa, "Korsan taksiye hayır. Helal kazancınıza ilk önce siz sahip çıkacaksınız sonra biz size destek vereceğiz" dedi.

Milletvekili Mehmet Sevigen ise korsan taksicilere ilişkin Meclis'e (TBMM) çok sayıda önerge verdiğini ifade ederek, "Taksiciler helal olarak kazançlarını sağlıyor. Ama bazıları buna engel oluyor" şeklinde konuştu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürek ise korsan taksicileri ağır bir dille eleştirerek, "Korsan taksicilik yapanlar, namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Allah meslektaşlarımızı kazadan beladan korusun, korsancılara kaza versin" diye konuştu.
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise düzenledikleri miting ile bir kıvılcım oluşturduklarını ve bunun devamının geleceğini söyledi.

"Korsan aramak için Aden Körfezi'ne gitmeye gerek yok, korsanlar burada" diyen Fahrettin Can, çok sayıda taksicinin gasp edilerek öldürüldüğüne dikkat çekti. Münevver Karabulut cinayetine ilişkin katil zanlısının yakalanması için verilen desteğin, öldürülen taksicilerin katilinin yakalanması için verilmediğini belirten Can, "Bize insanlar
canlarını emanet ediyor.

Ama korsan taksiye nasıl güveniyor? Şunu bilin ki Münevver Karabulut cinayetini işleyen kişi korsan taksiyle kaçmıştır. Amerikan Konsolosluğu'na yapılan saldırıyı gerçekleştirenler korsan taksiyle gitmişlerdir. Bunu unutmayın. Bizim kazancımıza kimse el uzatmasın. Başbakan bizim sesimizi bu mitingle duyacaktır" ifadelerini kullandı.

Can'ın konuşma yaptığı sırada bir taksici, korsan taksi tarifelerini havaya atarak protesto etti. Miting sırasında baygınlık geçiren bir taksiciye ise meslektaşları müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren miting olaysız şekilde son buldu.