'Gaz'ladı kurtardı

Suikastten kurtulan Zeki Pilge'nin şoförü, o anı anlattı: Hemen gaza bastım kaçmasaydık hepimiz ölürdük. Ambulans bekleseydim, Zeki Bey de ölürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2009 Güncelleme 10 Ekim 2009, 00:51

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ümraniye'de makam otomobiliyle giderken kırmızı ışıkta silahlı saldırıya uğrayan Turkuaz Şirketler Grubu'nun sahibi Zeki Pilge, dün tedavi gördüğü hastanede polise ifade verdi. Pilge'nin ifadesinde silah seslerini duyunca bir anda kendisini sol tarafına doğru attığını ve saldırganı görmediğini söylediği belirtildi. Pilge'nin "Kimseye kazık atmadım. Tüm yatırımlarını Kafkasya'da yaptım. Düşmanım da yok, şüphelendiğim birisi de..." dediği kaydedildi.

'Taş attılar sandım'
Olay sırasında trafik ışıkları yeşil yanmasına rağmen kırmızı yanmasını beklediği ileri sürülen Pilge'nin makam şoförü Selahattin Çalışkan'ın ifadesi ise suikaste farklı bir boyut kazandırdı. Çalışkan, "O an kırmızı yandı ve durdum. Sağ arka camdan 'çat' diye ses geldi. Taş atılar sandım. Arkaya döndüğümde Hayri Bey'in göğsünde kan vardı. Hemen gaza bastım, kaçmasaydık hepimiz ölmüştük" dedi.

İşini sağlama almış
Ambulans beklemeden neden hastaneye gittiği de sorulan Çalışkan, "Bekleseydim Zeki Bey de ölürdü" cevabını verdi. Bu arada dedektifler, tetikçinin Zeki Pilge'yi tanımadığını ve işini sağlama almak için 6 el ateş ettiğini tahmin ediyor.

Hayri Ersoy toprağa verildi...
Saldırıda hayatını kaybeden Hayri Ersoy memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi. Emine Özmüftüoğlu Camisi'nde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılınan Ersoy'un cenaze törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bine yakın vatandaş katıldı. Törenin ardından Ersoy'un naaşı Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Susturucu kullanılmış
Yetkililer, olayda susturuculu silah kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor. Bu yüzden silah sesi duyduğunu söyleyen görgü şahitlerinin tekrar ifadeleri alınacak. Soruşturmayı sürdüren polis, Turkuaz Şirketi'nin tüm ticari faaliyetlerini de incelemeye aldı.