Hangi içecek saat kaçta içilmeli?

SAAT 08.00

Uyanınca 1 bardak ılık su için.

Neden?

Organizma gece boyunca toksin ve artık maddeler üretiyor. Uyku sırasında sıvı kaybı devam ederken, sıvı alımımız duruyor. Bu yüzden uyanır uyanmaz bir bardak su veya bitki çayı içmeye özen gösterin.

Ne işe yarıyor?

Oda ısısında bekletilmiş bir bardak su içmek, böbrek ve bağırsakların işlevini artırarak vücudu toksin ve artıklardan temizliyor. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Bu maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırmak ve vücudun ısı mekanizmasını gün boyunca dengelemek için sabahın erken saatlerinde sıvı almak çok yararlı.

Öneri:

Sabah uyandığınız zaman tıpkı yüzünüzü yıkamak gibi vücudunuzun içini de yıkamanız gerekiyor. İçtiğiniz ılık suya birkaç damla limon veya greyfurt suyu karıştırabilirsiniz. Dilerseniz su yerine idrar söktürücü veya toksin atıcı özellikler içeren bitkisel çaylar da içebilirsiniz.

KAHVALTI

Kahvaltıda bir fincan kahve veya bir fincan siyah çay için...

Neden?

Günün ilk öğününde sizi uyandıracak içecek alternatiflerini tercih edin.

Ne işe yarıyor?

Kahve ve çay sinir sistemini uyaran maddeler içerir. Bu maddeler hızla enerji verip zihni açar ve konsantrasyonu artırır. İçerdiği kafein sayesinde gün ortasına kadar sizi zihinsel olarak formda tutar. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırıyor.

Öneri:

Kahve içmeyi seviyorsanız, susuzluğu gideren serinletici bir içeceğe ne dersiniz? Bunun için yoğun bir kahve hazırlayın. Kahvenizi bir tatlı kaşığı toz şekerle tatlandırıp soğumaya bırakın. İçine birkaç taze nane yaprağı, birkaç karanfil ve parça buz ilave edin. Buzdolabında bekletip için.

SAAT 10.30

Ara öğünde bir bardak taze sebze suyu veya süt için.

Neden?

Sabahları saat 10.00 ile 11.00 arasında vücudun su rezervi azalıyor. Kan şekeri düşüyor, yorgunluk ve konsantrasyon azalması baş gösteriyor. Bu aşamada vücudun yeniden şarj edilmesi gerekiyor. Organizmayı tazeleyerek güçlendirecek ve kan şekerini düzenleyecek bir içecek gerekiyor.

Ne işe yarıyor?

Sebze suları özellikle sıcak havalarda terle kaybedilen vitamin ve mineral tuzlarının geri alımını sağlıyor. Ayrıca sebzelerde bulunan karbonhidrat sayesinde kan şekerini düzenliyor; konsantrasyonu yükseltiyor. Sütte bulunan karbonhidrat da aynı görevi başarıyla yerine getiriyor.

DİĞER GALERİLER