Bağırsak kanseri olanların sayısı her geçen yıl giderek artıyor. En yaygın kanser türlerinin arasında gelen bağırsak kanserine yakalanmada en büyük etken beslenme alışkanlıkları. Yapılan araştırmalar sonucunda sarımsak, pırasa, frenk soğanı gibi allium sebzelerinin kanser riskini önemli ölçüde azalttığı belirtildi. İşte bağırsak kanserini önleyen besinler...
Git gide artan bağırsak kanseri hastalığından sonra uzmanlar yeni bir araştırmayı sonuçlandırdılar. Araştırmanın sonucunda sürekli yediğimiz ancak hatalı şekillerde tükettiğimiz bazı besinlerin bağırsak kanseri hücrelerini büyük ölçüde azalttığı ortaya çıktı.
Bir araştırmada, sarımsak, pırasa, frenk soğanı gibi allium sebzelerinin bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde azalttığı iddia ediliyor.
Her yıl bağırsak kanseri olanların sayısı giderek artıyor. Doktorlar bu kanser riskini azaltmak için günde bir küçük soğan tüketmenin yeterli olabileceğini söylüyor.