Bugün The International Journal of Astrobiology'de yayımlanan yeni bir çalışmada, bilim insanları alışılmadık bir beslenme kaynağına dikkat çekti: asteroitler. Bu, kulağa her ne kadar tuhaf gelse de, asteroitlerin kimyasal ve fiziksel süreçlerle parçalanarak yararlı bakterilere besin kaynağı yapılabileceği öne sürülüyor.
Bu bakteriler, asteroit parçalarını "biyokütle" adı verilen besleyici bir maddeye dönüştürebilir ve bu biyokütle teorik olarak astronotları hayatta tutabilir.
Asteroitlerin Yenilebilir Biyokütleye Dönüştürülmesi
Araştırmacılar, ABD Savunma Bakanlığı'nın askeri rasyonların taşındığı plastik kapların geri dönüştürülmesi ve bunların yenilebilir bir gıda maddesine dönüştürülmesi üzerine yürüttüğü bir projeden ilham aldı.
Örneğin, Bennu gibi asteroitler bu iş için uygun olabilir. Vrije Universiteit Amsterdam'dan Dr. Annemiek Waajen, "Eğer mikroplara taze, işlenmemiş bir meteorit verirsek ne olur?" diye merak ediyor.
Bu araştırmaya dahil olmayan fakat bu fikir üzerine çalışmalar yapmış olan Waajen, bu yöntemin ne kadar etkili olabileceğini araştırıyor.
Ancak astronotların asteroitlerden elde edilen biyokütleyle beslenebilmeleri için daha yapılması gereken çok iş var.