Besinler, içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza sağlık yararlar. Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez unsuru olan besinlerin ufak ayrıntıları ise bambaşka bir faydanın konusu. Onlardan biri de yabani iğde. 40 milyon yıla ulaşan bir geçmişten, ekolojik adaptasyon yeteneği ile günümüze kadar ulaşmayı başaran Yabani İğde, Uzak Doğu'da deri hastalıkları, güneş yanıkları, yara ve iltihaplar, öksürük, mide ve mukoza zarı problemleri gibi birçok alanda, yaygın olarak kullanılıyor. Ve tam bir Omega 7 kaynağı. Pek çok hastalığa şifa kaynağı olan yabani iğde faydaları nelerdir? Yabani iğde tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte yabani iğdenin faydaları...
Halk arasında 'yalancı iğde', 'ateş dikeni' gibi isimlerle anılan bu bitkinin faydaları say say bitmiyor. Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak ise hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlıdır.
YARA, İLTİHAP, YANIKLAR HER DERDE DEVA!
Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak ise hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlıdır.
Reflüyü tedavi eder, ülseri iyileştirir, şekeri- kolesterolü düşürür, karaciğer yağlanmasını ve kalp damar hastalıklarını önler.