Galatasaray'da imza şov!

Transfer döneminin şampiyonu Galatasaray, son günü de boş geçmedi. 3 yabancı oyuncu ile daha sözleşme imzalayan Galatasaray, böylelikle kadrosunu baştan sona yenilemiş oldu.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 14:48
Galatasaray’da imza şov!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da yeni transferler Jason Denayer, Iasmin Latovlevic ve Cedric Carrasso için imza töreni düzenledi.

Başkan Dursun Özbek, "Bu sezon için yaz transfer dönemini bitirmiş oluyoruz. Oyuncularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Galatasaray'da Latovlevici 33, Denayer 64, Carrasso ise 16 numaralı formayı giyecek.

CARRASSO KAP'A BİLDİRİLDİ!
Galatasaray, Cedric Carrasso ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını ve oyuncuya 1 yıl için 600 bin Euro garanti ücret ödeyeceğini KAP'a bildirdi

Cedric Carasso kimdir?

Galatasaray'ın kadrosuna kattığını açıkladığı Cedric Carrasso futbol altyapısına 13 yaşında girdiği Marsilya'da profesyonel oldu. 2001/2002 sezonunda İngiltere'nin Crystal Palace takımına kiralanan ancak sadece 1 maça çıkan Fransız kaleci, ertesi sezon geri döndüğü Marsilya'da ise ilk maçına 2 Kasım 2002'de takımının Montpellier'i 2-0 yendiği karşılaşmada çıktı.

2008-2009 sezonunda Fransa'nın Toulouse takımına transfer olan Carrasso, ertesi yıl ise 8 sezon kalesinde görev alacağı Bordeaux'ya geçiş yaptı. Bordeaux'da Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi tecrübesi de yaşayan 35 yaşındaki file bekçisi, kariyerinde çıktığı toplam 472 karşılaşmanın 170'ini gol yemeden tamamladı.

2009 yılında Fransa Milli Takımı'na ilk kez çağrılan Cedric Carrasso, takip edilen sürelerde devamlı olarak Horozların kaleci rotasyonunda yer alsa da sadece 1 kez 8 Haziran 2011'de Polonya karşısında sahaya çıktı. Carrasso ayrıca 2010 Dünya Kupası'nda da Fransa Milli Takımı'nın kadrosunda yer aldı.

Cedric Carrasso'ya bir kez daha Galatasaray'a hoş geldin diyor; sarı-kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz.

l

LATOVLEVİCİ: "Tudor ile Galatasaray'a gelmeden önce görüşmedim. Tudor, Karabükspor'da gösterdiğim performans sonrasında beni transfer etti. Hagi ve Popuescu hem Romanya'da hem burada iyi kariyer yapmış oyunculardı. Ben de onlar gibi olmayı umuyorum. Başarımın sırrı her zaman çok çalışmam. Taraftarlar da oyunumu görünce bunu anlayacaktır."

Latovlevici kimdir?

Galatasaray'ın kulübü Kardemir Karabükspor ve kendisi ile anlaşma sağlandığını duyurduğu Iasmin Latovlevici, 11 Mayıs 1986'da, Romanya'nın Moldova Noua kentinde doğdu. Profesyonel kariyerine Romanya'nın Politehnica Timişoara takımında başlayan Rumen futbolcu, 2010/2011 sezonu başında Romanya'nın Steaua Bükreş takımına transfer oldu. 5 sezon boyunca Steaua Bükreş forması giyen, burada 6 kupa kazanan Latovlevici toplamda çıktığı 170 karşılaşmada 11 gol kaydetti.

2015 yılında Gençlerbirliği ile anlaşan 31 yaşındaki futbolcu, ertesi sezon ise Igor Tudor'un çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'a transfer oldu ve burada gösterdiği performansla göz doldurdu. Süper Lig'in akan oyunda en fazla orta yapan (128) ve isabet kaydeden (34) savunma oyuncusu olan Latovlevici, 90 dakika başına 4.4 orta ortalamasına sahip olurken, bu alanda %30'luk bir isabet oranı yakaladı. Tecrübeli oyuncu geçen sezon ve bu sezonun başında Kardemir Karabükspor ile toplamda 32 maçta forma şansı buldu ve 4 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi.

Iasmin Latovlevici'ye bir kez daha Galatasaray'a hoş geldin diyor; sarı-kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz.

JASON DENAYER: "Öncelikle taraftarımıza teşekkür ederim. Burada kendimi iyi hissetmemin sebebi de burada bana her zaman iyi davranılması. Bundan dolayı aramızda bir kaynaşma olduğunu düşünüyorum.".

Jason Denayer kimdir?

Galatasaray'ın geçici transferi için anlaşma sağladığı Jason Denayer, 28 Haziran 1995'te Kongolu bir annenin, Belçikalı bir babanın çocuğu olarak Belçika'nın Brüksel kentinde dünyaya geldi. Futbola 6 yaşında başlayan ve 13 yaşında Lier'deki JMG Akademisi'ne geçiş yapan Jason Denayer, burada özellikle teknik gelişimi için önemli bir eğitimden geçti.

2013 yılında JMG Akademisi ile işbirliği içerisinde olan Belçika'nın Lierse kulübü, Denayer'i transfer etmek istese de Belçikalı oyuncu bu teklifi geri çevirdi ve İngiltere'nin Liverpool kulübü ile deneme antrenmanlarına çıktı. Daha sonrasında ise Manchester City'nin altyapısına geçiş yaptı. 2014 yılında İskoçya'nın Celtic takımına kiralanan, burada hem İskoçya Ligi şampiyonluğu hem de İskoçya Lig Kupası zaferi elde eden, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi tecrübesi kazanan Jason Denayer, toplamda 44 maça çıkıp 6 gol attı ve 2 asist üretti. Denayer ayrıca İskoçya'da Yılın Genç Oyuncusu seçildi.

2015 yılında Manchester City A Takımı ile sezon öncesi kampı için Avusturalya turnesine dahil edilen Denayer, o yaz İngiliz devi ile 5 yıllık sözleşme imzaladı ve Galatasaray'a kiralandı. Galatasaray'da ilk maçına Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid karşısında çıkan Belçikalı futbolcu, o sezon takımımız Türkiye Kupası'nı kazanırken toplamda 28 maçta forma giydi ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

2016-2017 sezonu öncesinde Galatasaray'a transfer olmak için havaalanında saatlerce bekleyen ancak kulübü Manchester City tarafından Premier Lig ekibi Sunderland'e kiralanan 22 yaşındaki oyuncu, Sunderland A Takımı ile 25'i ilk 11'de olmak üzere 27 karşılaşmada ter döktü.

Jason Denayer, Milli Takım kariyerinde ise 8 kez Belçika A Milli Takımı formasını giydi. Denayer ayrıca EURO 2016'da da Belçika Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosunda kendine yer buldu ve 1 maçta sahaya çıktı.

Jason Denayer'e bir kez daha Galatasaray'a hoş geldin diyor; sarı-kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz.