Gitmek isterse Hamit sizindir

Portekizli hoca, Sinpaş yöneticisi Çelik'in "Başkan olursam seni almak isterim" sözüne, "G.Saray'ın bana ihtiyacı yok. Çünkü Terim orada" karşılığını verdi... Çırağan’da konferansa katılan Mourinho, “Takımda İspanyol’dan çok Türk var. Ama hepsi iyi çocuklar... Arda çok yetenekli. İyi bir sezon geçirdi” ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2012 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 02:16
Gitmek isterse Hamit sizindir

İÇİNDEKİLER

Boğaz'da transfer zirvesi!.. Sinpaş GYO'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho dün akşam Fatih Terim'le yemekte buluştu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Les Ottomans Otel'deki yemekte ana gündem maddesi Hamit Altıntop'un transferiydi.

İTALYANCA KONUŞTULAR
Fatih Terim'in kesin olarak anlaşma sağlanan milli futbolcuyu Mourinho'dan resmen istediği öğrenildi. Portekizli teknik adamın Terim'e, "Hamit'ten memnunum. Takımda kalmasını isterim. Ama tercihini gitmekten yana kullanırsa Hamit sizindir" yanıtını verdiği öğrenildi. Çok samimi bir ortamda geçen yemekte Terim ve Mourinho'nun İtalyanca konuşması dikkatlerden kaçmadı. Dün saban özel jetiyle İstanbul'a gelen Mourinho, Çırağan Sarayı'nda "Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı" na katıldı. Tecrübeli teknik adamla bir araya gelen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Eğer ileride G.Saray'a başkan olursam seni almak isterim" dedi. Mourinho ile buna karşılık olarak, "G.Saray'ın bana ihtiyacı yok. Çünkü orada Terim var" yanıtını verdi.

ARDA BU SEZON ÇOK İYİYDİ
Konferansta soruları yanıtlayan Mourinho, "Takımda İspanyol'dan çok Türk futbolcu var. Ama hepsi iyi çocuklar. Arda Turan da çok iyi bir sezon geçirdi. Takımın önemli bir parçası oldu. Yetenekli bir futbolcu. Bendeki algısı olumlu" ifadesini kullandı.

BAYERN'LE BİRLİKTE SEVİNDİM
Mourinho, Bayern'e elendikten Alman ekibinin soyunma odasına gittiğini belirterek, "Onların sevinciyle mutlu olmaya çalıştım. Çünkü hakedilmiş bir zaferdi" dedi.

ASLINDA BİR HALT ANLADIKLARI YOK!
Moderatör Acun Ilıcalı'nın sorularına çarpıcı yanıtlar veren Mourinho, "Rakamlara istediğini siz atfedersiniz. Futbol çok şeyi anladığını söyleyen insanlarla dolu ama hiçbir şey anladıları yok" diye konuştu.

BANA İLK TEKLİFİ FENERBAHÇE YAPTI
Mourinho, 2003'te Porto'yu çalıştırırken F.Bahçe'den aldığı teklifi reddettiğini söyledi

Jose Mourinho, 2003 yılında Fenerbahçe'den teklif aldığını söyledi. O zamanlar Porto'yu çalıştırdığını belirten başarılı hoca, "Beni isteyen ilk yabancı kulüp Fenerbahçe olmuştu. Daha çok gençtim ve Porto'dan ayrılmayı düşünmüyordum" ifadesini kullandı. Jose Mourinho, Acun Ilıcalı'nın İngiltere'ye karşı Milli Takımımız'ın aldığı 8-0'lık yenilgiyi sorması üzerine ise, "Sizin futbolcular galiba sahada uyuyormuş" yanıtını verdi.

BOĞAZ'DA ÖZEL GECE
Jose Mourinho ve Fatih Terim, Kuruçeşme'de bulunan Les Ottomans Otel'e tekneyle geldi... Bir koruma ordusunun yer aldığı yemekte fotoğraf çekilmemesi
için çok özel önlemler alındı.

35 BİN €'LUK ODADA KALDI

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Çırağan Sarayı'ndaki geceliği 35 bin Euro olan suitte kaldı. Portekizli hoca için özel bir menü hazırlanırken, özel güvenlikler tarafından çok sıkı bir şekilde korundu. Geceyi İstanbul'da geçiren Mourinho bugün Ankara'ya giderek Sheraton Otel'deki konferansa katılacak.

MOURİNHO'DAN İNCİLER
* Ailemle olunca her zaman iyiyim. Ben dengeli bir insanım.
* Eşimin en çok sevdiğim özelliği futboldan hiç anlamaması.
* Sosyal olarak utangacım. Benim ait olduğum yer futbol.
* Baskı altında daha iyi oluyorum. Oyuncularımı da dinlerim ama karar benim, sorumluluk benim.
* Boby Robson ve Van Gaal ile çalışınca 12 kupa kazanmıştık. Dedim ki '13 kupa alacağım'. Şimdi 19 kupam var.
* Türkiye Ligi'ni izleyemiyorum. Çünkü İspanya'da yayın yok. Sadece Beşiktaş'ın bir maçını seyretmiştim.
* Sabah saatlerinde özel uçağı Sabiha Gökçek Havalimanı'na inen Mourinho'nun korumaları kuş uçurtmadı.