Terim'den büyük temizlik

G.Saray’ın Hocası ve 2. Başkanı jübile yapacak olan Ayhan’la birlikte Servet, Sabri, Aykut, Sercan, Çağlar, Mehmet Batdal, Serkan, Baros, Riera, Culio, Stancu, Pino ve Kazım’ın üstünü çizdi. Gönderilenlerin yerine yerli ağırlıklı 10 isim alınacak.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 20 Mayıs 2012, 13:52
Terim’den büyük temizlik

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları erken bitti. Şampiyonlar Ligi için bir yandan UEFA'nın Türk takımları için vereceği kesin karar beklenirken bir yandan da Şampiyonlar Ligi için yeni kadro çalışmaları başladı. Geçen sezon Türkiye Şampiyonluğu için kadro çalışması yapan Fatih Terim ve Ali Dürüst ikilisi bu defa ise Devler Ligi'nde başarılı olacak bir kadro için düğmeye bastı. Futbolun iki beyni, ilk olarak takımdan ayrılacakları belirledi.

7 isme kampta son şans tanınacak

2.Başkan Dürüst ve Terim'in ayrılacaklar listesi ise oldukça kabarık. Son dakikada bir karar değişikliği olmazsa yeni sezonda mevcut kadrodan 14 futbolcuyla yollar ayrılacak. Terim ve Dürüst'ün üzerinde anlaştığı isimler Servet, Sabri, Aykut, Sercan, Çağlar, Serkan, Mehmet Batdal, Baros, Riera, Culio, Stancu, Pino ve Kazım gibi futbolcular. Ayhan dışında kalan 13 futbolcudan Sercan, Sabri,Riera, Baros, Stancu, Culio ve Pino'ya, Terim'in ilk etap kampında son kez şans vereceği bildirildi.

Hamit Altıntop'u ilk sıraya yazdı

Terim'in son kez şans tanıyacağı bu 7 isimden patlama yapacak olanlar büyük olasılıkla elde tutulacak. İstenilen verimin alınamaması halinde bu futbolcular ya bonservisiyle ya da kiralık olarak gönderilecek. Futbolu bırakacak olan Ayhan Akman'la birlikte takımdan 14 isim gönderilmesini kararlaştıran deneyimli hocanın, bu isimlerin yerine çoğunluğu yerli olmak şartıyla en az 10 futbolcu alınmasını istediği, Hamit Altıntop'un adını da ilk sıraya lazdığı ifade edildi. Alper Mert

Balta'nın yerine Rumen Chivu

G.SARAY'DA geçen sezon Eboue ile sağ beke takviye yapan Teknik Direktör Fatih Terim, bu sezon ise Hakan Balta'nın yerine İnter ile sözleşmesi sona erecek olan Cristian Chivu'yu almak istiyor. Terim'in isteği ile 32 yaşındaki tecrübeli futbolcu ile görüşmelere başlayan Galatasaraylı yöneticilerin Rumen futbolcuya yıllık 2 milyon euro teklif ettiği ifade edildi. Terim, yakın dostu aynı zamanda Chivu'nun menajeri olan Becali ile de temas kurup yıldız futbolcuyu kadrosunda görmek istediğini söyledi. Becali'nin Chivu'nun Almanya ve İngiltere'den gelen tekliflere rağmen G.Saray'a gelmeye sıcak baktığını söylediği ifade edildi. Becali'nin önümüzdeki hafta oyuncusu Chivu ile görüşüp G.Saray'a nihai kararı bildireceği belirtildi.