Necati Ateş'ledi

Shaqiri'nin transferi gerçekleşmeyince Necati Ateş yuvaya geri döndü. Camiayı yakından tanıyan tecrübeli golcü attığı kritik gollerle takımını sırtladı. Onun gelmesiyle Galatasaray'ın hücum gücü daha da arttı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 00:00
Necati Ateş’ledi

İÇİNDEKİLER

Melo ile Riera arasında yaşanan kavga herkesi şok etti. Terim 2 oyuncuyu kadro dışı bırakmak zorunda kaldı

F. Bahçe maçından sonra Galatasaray zorlu Trabzon deplasmanında rakibini 3-0 yenerek 3. derbi maçında 2. galibiyetini aldı. Bu maçın ardından Ordu'ya giden Cimbom 2-0 galip gelerek koltuğunu sağlamlaştırdı. Ligin son haftasında Arena'da Manisaspor'u 1-0 yenen Galatasaray 10 yıl sonra ilk yarıyı lider bitirdi. Oynanan futbol gelecek adına umut verirken kenetlenen camia şampiyonluk türküleri söylüyordu.

YİNE KRİZ ÇIKTI
Ara transferde Fatih Terim'le yönetim arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Terim Shaqiri'nin alınmasını istiyor ama Bülent Tulun başta olmak üzere bazı yöneticiler astronomik rakam nedeniyle bu transferi engellemeye çalışıyordu. Yönetimin Ronaldinho önerisine karşı çıkan Terim ısrarla Shaqiri'nin alınmasını istiyordu. Sonunda ne Shaqiri ne de Ronaldinho alınmazken sezonun en kritik hamlesi yapıldı ve Antalyaspor'dan Necati Ateş transfer edildi. Yuvaya geri dönen Necati, Fatih Terim'in de çok istediği bir oyuncuydu.

MÜTHİŞ START
G.Saray 2. yarıya mükemmel bir başlangıç yaparak Büyükşehir, Samsunspor ve Karabükspor'u farklı skorlarla geçti. Özellikle Samsunspor önünde 2-0 yenik duruma düştükten sonra alınan galibiyet anlamlıydı. Ancak bu serinin ardından Cimbom Eskişehir, A.Gücü, Bursaspor ve Antalyaspor maçlarında toplam 7 puan kaybederek düşüşe geçti. Bu sonuçlar herkesi düşündürürken 4 Şubat 2012'de Gaziantep'te alınan 2-1'lik galibiyet bir anda moralleri düzeltti. Bu maçta Necati attığı gol ve oynadığı futbolla 3 puanda başrol oynadı. Bu maçın ardından Sarı-Kırmızılılar, Kayserispor, Mersin, Beşiktaş, Sivasspor ve G.Birliği'ni devirerek puan hanesini zenginleştirdi. Cimbom normal sezonun son periyodunda F.Bahçe ile deplasmanda 2-2, Trabzonspor'la da 1-1 berabere kaldı. Orduspor'u 2-0'la geçen Aslan için artık tek engel Manisaspor'du. Ancak bu maçtan önce Melo ile Riera arasında yaşananlar herkesi şok etti. 2 futbolcu kavga edince Terim tarafından kadro dışı bırakıldı. Bu arada son maçta Manisaspor'u 4-0 yenen Galatasaray normal sezonu Fenerbahçe'nin 9 puan önünde lider olarak tamamladı. Gözler şimdi Süper Final'de oynanacak maçlara çevrilmişti.

SHAQIRI'YE TULUN ENGELi
Terim'in Ronaldinho'yu veto etmesine kızan Tulun, Shaqiri'nin transferini de engelledi

G.Saray'da Bülent Tulun ile Fatih Terim arasında yaşanan gerginlik sezon boyunca sürdü. Fatih Terim Shaqiri'nin alınmasını isterken Bülent Tulun, Ronaldinho'nun transfer edilmesi için mücadele verdi. Başkan Ünal Aysal bu süreçte Tulun ve Terim arasında kaldı. Ancak daha sonra yüksek maliyetleri nedeniyle her 2 futbolcudan da vazgeçildi. Böylece ne Tulun'un ne de Fatih Terim'in isteği gerçekleşmemiş oldu.

77
G.Saray'ın resmi maçlardaki isabetli pası %77 oldu.

96
Galatasaray bu sezon 96 kez ofsaytte düştü.



YARIN:
FATiH TERiM'LE GELEN 6'NCI ŞAMPiYONLUK