Fatih Terim'den dünya yıldızlarına veto

G.Saray’da sezon boyunca birçok yıldızın ismi gündeme gelmişti. Ama Terim, başkanın bitirme noktasına getirdiği Reyes, Diarra ve Ronaldinho transferlerini “Dengelerimizi bozar” diyerek istemedi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 11:12
Fatih Terim’den dünya yıldızlarına veto

İÇİNDEKİLER

Sezon başında özel uçağı ile Madrid'e kadar gidip Reyes ve Forlan'ı alamayan Başkan Ünal Aysal için, Reyes konusunda gelen fırsat, bir telafi şansı gibiydi.

Habertürk'ün haberine göre; sadece Ujfalusi transferi ile sonuçlanan transfer harekatını unutmayan ve kendisine sorulduğunda "Acemilik günlerimdi" diyen başkan, bu kez yeni bir fırsat ayağına kadar gelince kaçırmak istemedi. Aysal'ın Reyes'i yeniden transfer etmek istediğini duyan Fatih Terim ise rest çekmeye hazırdı. Florya'daki odasında futbol komitesi üyeleri 2. Başkan Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile bir araya gelen Terim, "Reyes'i istemiyorum. Alacağı ücret takımda dengeleri bozar" diyor, başkanın transfer isteğini geri çevireceğini söylüyordu. Bir kriz daha kapıdaydı. Çünkü İstanbul'daki otelinde A.Madrid kulübü başkanı ile görüşüp anlaşan Aysal, transferi bitirmek üzereydi. Ama o dönem zorlu maçlarda takımı toparlamaya başlayan Terim, aldığı sonuçlarla yeniden güçlenince, transferde de ipleri eline almaya başladı. Özellikle Arena'da F.Bahçe önündeki farklı galibiyet, Fatih hoca için dönüm noktası oldu.

'DİARRA VE RONALDİNHO'YU İSTEMEM'

Fatih Terim'in geri çevirdiği yıldız sadece Reyes değildi. Sezon başı Real Madrid'li Diarra için Almanya kampında pazarlıklar yapılıyor, transferi bitirmek için gelen 2. Başkan Ali Dürüst'e "Bu rakamlar çok fazla" diyen Terim, yıldız için ertesi güne alınan görüşmeyi de iptal ettiriyordu. Devre arasında Cimbom'a geri dönmek isteyen Keita da, Terim engeline takılmıştı. Ama en büyük bomba ise Brezilyalı dünya yıldızı Ronaldinho transferiydi. Aysal, Terim'e telefon açarak "Ronaldinho'yu ister misin?" diye sormuş, bir gün müddet isteyen teknik adam, yine takım içi dengeleri düşünerek bu ismi de geri çevirmişti.

İstediklerini alamadı


Fatih Terim dünyaca ünlü yıldızları elinin tersiyle geri çevirirken, özellikle devre arasında kendi istediği yabancı yıldızların hiçbirisi ise alınamadı. Başta Kayserispor'un Faslı yıldızı Nordin Amrabat olmak üzere, uzun süre takip edip transferinin bitirilmesini beklediği Baselli Xherdah Shakiri'yi çok istemişti. Ancak önce Kayserispor'la Amrabat için büyük sorunlar yaşandı, ardından başkan Ünal Aysal'ın bizzat kendi menajerleri aracılığıyla yürüttüğü İsviçreli yıldız Shakiri transferi gerçekleştirilemedi. Terim, özellikle yapılamayan Shakiri transferi nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

Gençler nasıl kazanıldı?

Dile kolay tam bin 319 gündür yenemiyordu G.Saray, ezeli rakibi F.Bahçe'yi. Ama o gün her şey çok farklıydı. Arena'daki 50 bin taraftarını arkasına aldı Cimbom ve rakibini resmen sahadan sildi. Yeni transferleri Eboue, Elmander ve Melo golleri atarken, Fatih Terim'in 11'de sahaya sürdüğü sürpriz genç Emre Çolak ise tıpkı Semih Kaya gibi ışıl ışıl parlıyordu. G.Saray tam 59 hafta sonra liderlik koltuğuna otururken aynı zamanda Emre adında bir yıldız adayını da kazanıyordu. Aynı Emre şampiyonluk yolunda artık hocasının vazgeçilmez oyuncularından biri olacak, beklentileri karşılayamayan Riera'yı da kulübeye mahkum edecekti.

Albayrak'ı kim 'fıtık' etti?

Abdürrahim Albayrak'ı tanıyanlar, karşılaşmaları nasıl seyrettiğini iyi bilir. Sempatik yönetici heyecandan yerinde duramaz, yanında maç seyredenleri, kaçan gollerden sonra üzüntüden, atılan gollerden sonra ise sevinçten resmen döver! Maç berebere biterse mi ne olur? İşte o zaman tıpkı Arena'da oynanan Mersin İY maçındaki gibi Abdürrahim Albayrak 'fıtık' olur. Fıtık eden futbolcu ise o maçta golleri kaçıran Johan Elmander'dir. Albayrak'ın maçta kaçırdığı golden sonra 'boyun fıtığı' olduğunu öğrenen ve kendisini ziyaret eden İsveçli yıldız söz verir: "Merak etme seni iyileştireceğim." Elmander sonraki haftalarda attığı goller sonrası Albayrak'a sarılıp öper ve "Artık iyileştin mi?" diye sorar.

Necati'nin onur savaşı

Devre arası Manisa'dan genç Yiğit Gökoğlan'ı alan G.Saray, transferin son gününde ise Antalya'dan eski oyuncusu Necati Ateş'i kadrosuna katıyordu. Takımın yaramaz çocuğu olarak görülen ve son dönemlerde özellikle vurdumduymaz tavırları ile dikkat çeken Kazım Olympiakos'a kiralanıyor, büyük beklentiler içine girilen transfer dönemi de böylece noktalanıyordu. Taraftarlar, Shakiri'yi alamayan yönetimin Necati'yi getirmesi konusunda ikiye bölünmüştü. Ama Necati 3 haftada attığı 3 kritik golle, takımının sırtlayıverdi. Büyük bir onur savaşı veren ve sadece 250 bin Euro bonservis bedeliyle alınan yıldız, golleriyle şampiyonlukta büyük rol oynadı ve hocasını da mahcup etmemiş oldu.

'Konuşmama' cezası

Galatasaray'ın bu sezon kazandığı şampiyonlukta katkısı oldukça fazla olan yıldızlardan birisi de Engin Baytar'dı. Daha önce oynadığı takımlarda yaptıkları ile 'vukuatlı bir sicil' ile Florya'ya gelen Engin, Fatih Terim ile çalışmaya başladıktan sonra bambaşka bir kimliğe büründü. Ancak bu iş sanıldığı kadar kolay değildi elbette... Hasan Şaş'ın bire bir motivasyonları, Fatih Hoca'nın tatlı sert üslubu ve takımdaki arkadaşlık, yıldız oyuncuyu kendine getirdi.

AZAR İŞİTMEKTEN BETER


Sezonun ilk yarısında oynanan Sivas maçında gördüğü kırmızı kartla F.Bahçe derbisinde oynayamayan yıldız için Florya'da 'azap günleri' başlamıştı. Beşiktaş derbisinde tribünlere el kol hareketi yapan Melo ile Terim'in gazabına uğrayan Engin, uzun süre 'konuşmama cezası' ile karşı karşıya kaldı. İkiliye küsen ve 10 gün boyunca tek kelime bile konuşmayan teknik adamın bu cezası, 2 yıldız için de, Terim'in hışmına uğrayıp azar işitmekten bile daha ağır gelmişti. Bu da ancak Terim'e özgü bir yöntemdi.