Mertan ile 5 yıllık imza

Sabri'nin sakatlanmasının ardından gözler A2 Takımı oyuncusu Mertan'a çevrildi.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2011, 09:32
Mertan ile 5 yıllık imza

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Müfit Erkasap genç ismi "Sağ açıkta çok hızlı. Fatih Terim hocanın sevdiği tipte hırslı bir oyuncu" şeklinde tarif etti.

Benfica ile yapılan özel karşılaşmada teknik direktör Fatih Terim'in son 20 dakikada forma şansı verdiği A2 takımı oyuncusu Mertan Caner Öztürk'e gün doğdu. Sabri Sarıoğlu'nun Beşiktaş derbisinde sakatlanmasının ardından taraftarlar arasında "Sağ açıkta kim oynayacak" tedirginliği yaşanmaya başlamıştı.

Daha çok oyuncu çıkacak


Ancak Terim, genç oyuncuyu A Takım ile idmanlara çıkartarak hafta sonundaki Sivasspor karşılaşmasına hazırlamaya başladı. Galatasaray Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Müfit Erkasap, Mertan'ın öne çıkan özelliklerini Bugün'e anlattı. Tecrübeli hoca, genç oyuncu için "Kendine has bir stili var. Sağ kenarda çok başarılı. Süratli ve çabuk... Tam Fatih hocanın sevdiği tipte hırslı bir futbolcu. Benfica maçında kendisine güvendi ve oynattı. Mertan'ın geleceği çok parlak" ifadelerini kullandı. Erkasap, A2 takımından daha çok futbolcunun çıkacağını belirterek, "Sağ bekte Okan Türksever, forvette de Berk İsmail Ünsal adlarından ilerleyen dönemde çok bahsettirecek" diye konuştu.

5 yıllık imza attı


1992 doğumlu Mertan Caner Öztürk ile geçtiğimiz günlerde 5 yıllık profesyonel sözleşme yapıldı. Genç futbolcuya aylık olarak 10 bin lira verileceği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Tugay Kerimoğlu'nun yakından ilgilendiği isimlerin başında gelen Mertan U- 18 milli takımında da forma giydi.