Zapata Cimbom'da Marica yolda

Steaua'lı Zapata ile her konuda anlaşan Cimbom, Stuttgart'ın forveti Marica'yı da her an bitirebilir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2011 Güncelleme 18 Ocak 2011, 11:33
Zapata Cimbom’da Marica yolda

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 2. yarının başlamasına çok kısa bir süre kala transfer çalışmalarını sonuçlandırmak isteyen Galatasaray yönetimi dün çok önemli adımlar attı... Alkmaar'ın kalecisi Sergio Romero ile anlaşan fakat Arjantinli yıldızın 5 milyon Euro'luk bonservisini düşüremeyen Sarı-Kırmızılılar, Robinson Zapata'da mutlu sona ulaştı.

YILLIK 1.2 MİLYON EURO
Teknik direktör Hagi'nin yakından tanıdığı Steaua Bükreş'in kalecisiyle yıllık 1.2 milyon Euro'ya anlaşma sağlayan Galatasaray yönetimi, Rumen kulübünü de 2 milyon Euro'luk teklifiyle ikna etti. 32 yaşındaki Kolombiyalı file bekçesinin en geç yarın İstanbul'a geleceği, pazar günü Sivasspor karşısında da Sarı-Kırmızılı kaleyi koruyacağı gelen bilgiler arasında.

ROBINSON ZAPATARO KİMDİR?
30 Eylül 1978 Kolombiya doğumlu olan Robinson Zapata Montano, futbol kariyerine America de Cali'de başladı. Zapata ardından sırasıyla Cartagena, America de Cali, Rosario Central, Independiente, Belgrano, Le Serena, Cucuta Deportivo formalarını giydikten sonra 2007'de Steaua Bükreş'le ilk Avrupa deneyimini yaşadı. Kolombiyal ı yıldız, 4 yılda 90 kez Steaua formasını giydi.

MARICA İNDİRİME GİTTİ
Galatasaray'da forvet transferinde de sona gelindi. Ajax'ta forma giyen El Hamdaoui'de yüksek maliyet engeline takılan Sarı-Kırmızılılar yeniden Ciprian Marica'ya döndü. Yönetimin, daha önce 2 milyon Euro'dan aşağıya düşmeyeceğini açıklayan Rumen golcüyle 1.7 milyon Euro'ya anlaştığı ifade edildi. Galatasaray, Stuttgart'la yazışmaları bitirdikten sonra transferi açıklayacak. Marica'nın da hafta sonuna kadar Sarı-Kırmızılılar'la resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

HEM GOLCÜ HEM DE ASİSTÇİ!
Rumen futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Ciprian Marica, bu sezon Stuttgart'ta çok başarılı bir performans sergiliyor. Bundesliga'da 12 maça çıkan 25 yaşındaki Marica 3 gol atarken, 7 de asist yapmayı başardı.