Türkiye'nin gururu

Galatasaray'ın 1996'da başlayan rüyası dün gerçek oldu. Müthiş bir görsel şovun yaşandığı açılışta 45 bin taraftar TT Arena'yı 'Cimbom' sesleriyle inletti. Aslan açılış maçında Ajax'la golsüz berabere kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2011 Güncelleme 16 Ocak 2011, 05:15
Türkiye’nin gururu

İÇİNDEKİLER

Dün Galatasaray ve Türk futbolu için gündü... Sarı- Kırmızılı kulübün tam 160 milyon dolara malolan yeni statı Türk Telekom Arena'da ilk santra Ajax maçıyla başladı. Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı fakat açılış töreni herkesi büyüledi.

İLK GOL GELMEDİ
İki takım da birçok gol pozisyonuna girerken TT Arena'yı dolduran 45 bin Galatasaray taraftarı gol sevinci yaşayamadı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar 90 dakika susmazken müthiş bir ambiansa sahip olan stadı 'Cimbom' sesleriyle inletti. Maç öncesinde 560 kişinin hazırladığı gösterilerde ise Galatasaray'ın sembolü olan "Aslan" konsepti uygulandı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ
Sahanın üzerine kurulan dev hegzagon ekranda, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi. 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı. 90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenleri, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

AKUSTİK MÜKEMMEL
Maç sonrasında herkesin ortak görüşü, "Stat mükemmel fakat hala büyük eksikleri var" oldu. TT Arena'nın özellikle akustiği büyük beğeni kazandı. Galatasaray, yeni mabedindeki ilk resmi maçını ise gelecek hafta ligde Sivasspor'a karşı oynayacak. Cimbom bu salı da kupada Antalyapsor deplasmanına çıkacak.