Fenerbahçe yöneticilerini şok eden karar

5. Asliye Mahkemesi F.Bahçe'de üç isim hakkında tedbir kararı koydu ve kulüp üyeliklerini dondurdu.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2013, 18:54
Fenerbahçe yöneticilerini şok eden karar

İÇİNDEKİLER

İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun, kulüp üyeliklerinin tespiti davası sonuçlanıncaya kadar görevlerinden uzaklaştırılmalarına hükmetti.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Recep Özcan, "şike" davası nedeniyle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nden ceza alan Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun görevlerinden düşmüş bulunduğunun "hükmen tespiti", ihtiyati tedbir kararı ile geçici olarak görevlerinden alınmaları ve seçimli genel kurul çağrısı yapmak üzere 3 kişilik kayyum heyeti atanması talebiyle İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Talebi inceleyen mahkeme, aldığı ara kararla, ihtiyati tedbir talebini kabul etti. Mahkeme, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun, "bu aşamada kulüp üyeliklerinin düşmüş olduğunun tespiti davası sonuçlanıncaya kadar", Fenerbahçe Kulübü'ndeki görevlerinden uzaklaştırılmalarına hükmetti.

Mahkeme, kayyum atanması talebini ise reddetti.

Kararın bir örneğinin İstanbul Valiliği, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü, TFF Başkanlığı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gönderilmesine karar verildi.